Blogi
Artikkeli
Seutukaupunkien vetovoimatutkimus 2022 tulokset
Seutukaupungit ovat osa monimuotoista kaupunkipolitiikkaa. Seutukaupunkien tavoitteena on edistää kaupunkien elinvoimaisuutta ja vaikuttaa niiden toimintaedellytyksiin kansallisella tasolla. Alkuvuodesta 2022 toteutettu seurantatutkimus tuottaa arvokasta tietoa seutukaupunkien vetovoiman muutoksista ja antaa välineen arvioida elinvoiman kehittymistä.
Blogi
Miten tiedolla johtaminen auttaa kuntia kotoutumisen edistämisessä nyt ja tulevaisuudessa?
Kuntien kasvava työvoimatarve ja muuttoliike asettavat sekä mahdollisuuksia että haasteita Suomen kunnille ja alueille. Innolinkin tutkimuskonsultti Laura Koskimies pohtii blogissa, miten tiedolla johtaminen auttaa kuntia kotoutumisen edistämisessä. Työ- ja elinkeinoministeriölle toteutettu selvitys kuntien kotouttamisohjelmista julkaistiin 18. helmikuuta 2022.
Blogi
Uudistumisen äärellä
Viime vuosi on ollut melko värikäs ja matkalla on menty ylös, alas ja uudelleen ylös. Olemme silti asiakkaidemme mielestä onnistuneet edelleen loistavasti – tästä on syytä olla iloinen! Jatkuva uudistuminen – ajan hermolla pysyminen – takaa organisaation elinvoiman ja kilpailukyvyn. Tiedolla johtamisen virtaviivaistetun strategiamme mukaisesti, keskitymme nyt rohkeasti asiakkuuksien ja ilmiöiden liiketoimintalähtöiseen tiedolla johtamiseen. Lue lisää mitä se tarkoittaa Pekka Vuorelan blogista.
Tutkimus
Mikä vetää asukkaita tiettyyn kaupunkiin?
Mitä arvelet oman kotikaupunkisi vetovoimaisuudesta? Onko se imagoltaan vireä, turvallinen tai omaleimainen? Innolink toteuttaa 57:lle seutukaupungille vetovoimatutkimuksen keväällä 2022. Seutukaupunkiverkosto ja kukin seutukaupunki saa tulosten avulla arvokasta tietoa vetovoimatekijöistä sekä saa osviittaa siihen, kuinka kunkin seutukaupungin elinvoimaisutta voitaisiin kehittää. Tutkimus on jatkoa 2019 totetutetulle laajalle tutkimuskokonaisuudelle ja tuloksia vertaillaankin soveltuvin osin.
Blogi
Data lisää tuskaa?
Johto tarvitsee helposti hyödynnettävää tietoa päätöstensä tueksi, mutta tiedon tuottaminen on hidasta, vaikeaa ja työvoimaintensiivistä. Matka datan alkulähteen ja koontinäytön välillä voi tuottaa ylitsepääsemättömältä tuntuvia haasteita. Ota data haltuun nykyaikaisten prosessien ja teknologioiden avulla. Data-alustaoppaaseen tutustuminen yhdessä asiantuntijoidemme kanssa auttaa sinua ja organisaatiotasi hahmottamaan tarvittavia toimenpiteitä.
Artikkeli
Tiedolla Johtaja 2021 -henkilövoittaja: Hannes Vickholm
Julkistimme jo kolmatta kertaa Suomessa 28.10.2021 inspiroivimmat tiedolla johtajat henkilö- ja organisaatiokategorioissa. Tiedolla Johtaja 2021 -henkilökategorian voitti Hannes Vickholm (Metsä Group/Metsä Forest). Tutustu haastatteluun!
Artikkeli
Tiedolla Johtaja 2021 -organisaatiovoittaja: Mandatum Life
Julkistimme jo kolmatta kertaa Suomessa 28.10.2021 inspiroivimmat tiedolla johtajat henkilö- ja organisaatiokategorioissa. Tiedolla Johtaja 2021 -organisaatiokategorian voitti Mandatum Life. Lue mitä palkinnon Madatum Lifen edustajana vastaanottanut johtaja Teemu Kantelinen kollegoidensa kanssa vastaa kysymyksiimme.
Blogi
Uutta öljyä tietojohtamisen rattaisiin datastrategian avulla
Maailmassa syntyy yhden päivän aikana yli 120 exabittiä uutta dataa. Määrä vastaa yli 55 miljoonaa DVD-levyä. Racountorin[1] ennusteen mukaan vuoteen 2025 mennessä määrä lähes nelinkertaistuu tuosta. Koska dataa generoituu kasvavalla vauhdilla ja datan analysointiin ja hyödyntämiseen käytettävä välineistö kehittyy mukana, vain ne yritykset selviävät ja kukoistavat, jotka kykenevät ottamaan datan hyötykäyttöön?
Analytiikka
Hinta- ja tuoteoptimointi markkinatutkimuksen keinoin
Analytiikan menetelmiä hyödyntäen pystymme optimoimaan tuotekehityksen ja lanseerauksen huomioiden kuluttajien mieltymykset. Voimme valita kuluttajien mielestä parhaat ominaisuudet, jotka tuottavat parhaan myynnin sekä tuoteperheen, jossa tuotteet täydentävät toisiaan ja syövät mahdollisimman vähän toistensa myyntiä. Ennen kaikkea voimme laskea kuluttajien mieltymysten perusteella, kuinka paljon tuotteet tulevat myymään ja mikä on hankkeen tuotto-odotus.