23.02.2022 Kirjoittaja Pekka Vuorela

Uudistumisen äärellä

Viime vuosi on ollut melko värikäs ja matkalla on menty ylös, alas ja uudelleen ylös. Vastaavaa vuotta en muista omalta Innolinkin uralta kokeneeni. Kaiken sahaamisen jälkeen vuosi päättyi silti ketterästi ennätysvuoden lukemiin. Muun muassa marraskuun huikea NPS-piikki nosti koko vuoden NPS:n lukemaan 85 ja saavutimme liikevaihdossa ennätystuloksen. Olemme asiakkaidemme mielestä onnistuneet edelleen loistavasti – tästä on syytä olla iloinen!

Valmiina ja energisenä kohti vaikuttavia ratkaisuja

Olemme saaneet uusia vahvistuksia ja jokainen uusi henkilö on tuonut palasen uutta virtaa Innolink-jengiin. Meillä on nyt kasassa vahvin ja monipuolisin ryhmä kuin kertaakaan aiemmin. Kuluneen vuoden aikana olemme panostaneet paljon henkilöstömme hyvinvointiin ja kehittämiseen. Olemme nostaneet asiakaskokemukseen voimakkaasti liitoksissa olevan työntekijäkokemuksen sisäisen toimintamme keskiöön ja lähteneet rohkeasti kehittämään uudenlaista henkilöstökulttuuria. Kumppanina meillä on ollut Fambitionin partner Linda Rautanen. Matka on vielä kesken, mutta mielettömän positiivisia kokemuksia ja uusia näkemyksiä on jo tarttunut mukaan. Myös susijengiä valmentaneen Henrik Dettmanin sparrausluennot itsensä kehittämisestä ja joukkuepelaamisesta roolituksineen ovat olleet hyvin virkistäviä ja tuoneet uudenlaista ajattelua taloon.

Uudet toimitilat Helsingissä ja Tampereen toimitilojen uudistukset ovat olleet myös tärkeä lisä panostuksiimme hyvinvoinnin sekä viihtyvyyden eteen ja myös asiakkaidemme iloksi. Uskon, että etäily vähenee ja niin asiakkaat kuin henkilöstö palaa halusta päästä kohtaamaan toisiaan. Tiedolla Johtaja -gaala ja Innolinkin 30-vuotisjuhlavuosi olivat mahtava kruunu vuodelle 2021, oli hienoa nähdä, kun koko Innolinkin henkilökunta ja asiakkaat yhdessä juhlistivat tyylillä jo 30 vuotta kestänyttä taivaltamme.

Joustavia ja innovatiivisia ratkaisuja henkilöstötarpeiden optimointiin

Odottamattoman vilkas vuosi 2021 toi Innolink Staff Henkilöstöpalveluille uusia hienoja asiakkuuksia – ja kasvua tapahtui joka osa-alueella. Lisäksi uudet toimipisteet avattiin Poriin ja Kuopioon. 16-henkinen oma ”staff” toimi joustavasti paineen alla – tehokkaan tiimityön vahvat prosessit kantoivat hienosti läpi vuoden ja Innolink Staff saavutti ennätysliikevaihtonsa muuttuvien säännösten, testausten ja karanteenien lomassa. Iso kiitos henkilöstöpalveluja luotsaavalle Jarkko Varviolle hienosta vuodesta!

Useita toimialoja ja maantieteellisiä alueita koskeva huutava ja rakenteellinen työvoimapula tulee olemaan leimallista myös vuoden 2022 työmarkkinatilanteessa. Joustavat ja innovatiiviset ratkaisut tulevat tarpeeseen. Tästä kielivät vaativampien asiantuntijatason rekrytointitoimeksiantojen ja niihin liittyvien soveltuvuusanalyysien määrän voimakas kasvu, kansainvälisen työvoiman välityksen sekä pitkäaikaisen henkilöstövuokrauksen edelleen jatkuneen voimakkaan kysynnän lisäksi uusien räätälöityjen rekrytoivien koulutusten käynnistyminen.

Innolink Staff Henkilöstöpalvelujen strategiset painopisteet mukautuvat vuonna 2022 tähän hetkeen ja tulevaisuuden erityistarpeisiin:


Lisää vaikuttavuutta ja todennettua arvoa tiedolla johtamiseen

Jatkuva uudistuminen – ajan hermolla pysyminen – takaa organisaation elinvoiman ja kilpailukyvyn. Tiedolla johtamisen virtaviivaistetun strategiamme mukaisesti, keskitymme nyt rohkeasti asiakkuuksien ja ilmiöiden liiketoimintalähtöiseen tiedolla johtamiseen. Julkisen sektorin toimintaympäristöissä näemme, että erityisesti asukas- ja sidosryhmäsuhteita muovaavat yhä selkeämmin ajankohtaiset trendit ja ilmiöt. Kiteytämme parhaillaan liiketoimintaamme ja palvelusisältöjämme tiukemmin asiakkaidemme tarpeita vastaaviksi, tuottaaksemme yhdessä mitattavaa vaikuttavuutta tiedolla johtamiseen. Keskitymme, tutkimustiedon ohella, datamassoista esiin seulottavan tiedon ja vaikutussuhteiden tulokselliseen kuvaamiseen. Paiskimme töitä päivittäin, jotta asiakkaamme voivat ajantasaisesti seurata ja tiedolla johtaa dashboardilta liiketoimintansa suoriutumista muuttuvissa tilanteissa.

Tässä näet uuden tiedolla johtamisen strategiamme suuntaviivat:

 

Tiedolla johtamisen vuoden arjen aherrus huipentuu Tiedolla Johtaja 2022 -gaalaan

Tiedolla johtamisen kokonaisvaltaiset ratkaisumallit organisaatioissa voivat parhaimmillaan mukautua joustavasti muuttuvaan toimintaympäristöön – ajankohtaisiin ilmiöihin ja trendeihin. Pian käynnistyvä ilmiantokampanja avaa näköalaa tiedolla johtamisen parhaisiin käytäntöihin ja toteutuksiin Suomessa. Vuoden Tiedolla Johtaja 2022 henkilöä ja organisaatiota aletaan kohta etsiä ja pääset pian nimeämään oman ehdokkaasi sekä loppuvuodesta kutsuvierasgaalaan juhlistamaan voittajia. Vuoden Tiedolla Johtaja 2022 -kampanjan tarkoitus on herättää keskustelua tiedolla johtamisen tilasta, kehityksestä sekä tuoda esiin Suomen tiedolla johtamisen taustavaikuttajat ja voimahahmot. Keräännymme siis loppuvuodesta yhdessä suomalaisten organisaatioiden huippupäättäjien kanssa tiedolla johtamisen ytimen äärelle – näköalapaikalle tutkailemaan tiedolla johtamisen nykytilaa – tarjoamme myös silloin, johtamisen arkeen helpotusta ja tilaisuuden poimia parhaita ideoita ja tulevaisuuden mahdollisuuksia tehokkaaseen tiedolla johtamiseen.

Jatkamme matkaamme yhdessä – kuten Buzz Lightyearkin totesi: ”Kohti ääretöntä ja sen yli”.

Pekka Vuorela
CEO, Innolink Group

Tutustu Innolinkin tiedolla johtamisen palveluihin
#innolink
#tiedollajohtaminen
#henkilöstöpalvelut

#yhdessärohkeastiketterästi