09.11.2021 Kirjoittaja Innolink

Tiedolla Johtaja 2021 -henkilövoittaja: Hannes Vickholm

Julkistimme jo kolmatta kertaa Suomessa 28.10.2021 inspiroivimmat Tiedolla Johtajat henkilö- ja organisaatiokategorioissa. Tiedolla Johtaja 2021 -ehdokkuudet perustuivat ilmiantojen perusteella tehtyihin arviointeihin. Voittajien lopulliset valinnat teki valintaraati.

Tiedolla Johtaja 2021 -henkilökategorian voitti jäsenpalvelujohtaja Hannes Vickholm (Metsä Group/Metsä Forest). Valintaraati perusteli valintaansa seuraavasti:

 ”Henkilöllä on yli kymmenen vuoden kokemus asiakkuuksien tiedolla johtamisesta ja hän on syvästi perehtynyt asiakaskokemusdataan ja sen tulkintaan. Hän on ollut suuressa organisaatiossa keskeisessä roolissa tiedolla johtamisen toimintamallien rakentamisessa. Kerättyä tietoa käytetään jatkuvasti, analysoidaan tuloksia avoimia palautteita myöten ja tuloksia viedään johtoryhmään, jossa suunnitellaan toimenpiteitä ja seurataan niiden etenemistä. Tiedon hyödyntäminen on vahvasti arjessa mukana ja tuloksia jalkautetaan myös kentälle aktiivisesti. Organisaatiossa ja sen sidosryhmissä on satoja jatkuvan tiedon hyödyntäjiä. Omien sanojensa mukaan hänen oma työnsä olisi huomattavasti vaikeampaa, jos käytössä ei olisi relevanttia tietoa.”

 

Hannes Vickholm, mistä olet ammentanut inspiraatiota ja innostusta tiedolla johtamiseen Metsä Forestilla?

”Kun puhutaan asiakaskokemuksesta ja tiedon hyödyntämisestä siinä, olen saanut olla mukana vuosikymmenen ajan kehittämässä asiakaskokemusta ja sen hallintaa. Erityisesti se että tulokset ovat tekemiemme toimenpiteiden ansiota kehittyneet tavoitteiden mukaisesti, on juurikin antanut sitä innostusta työn jatkamiseen. On myös ollut erittäin innostavaa että organisaatiossamme suhtaudutaan asiaan riittävällä vakavuudella läpi koko ketjun. Tämä antaa inspiraatiota itsellekin kun tietää että asiat eivät jää juhlapuheiden tasolle, vaan ne saavuttavat konkretiaa.”

Mitä tiedolla johtaminen on teille mahdollistanut?

”Tiedolla johtaminen on mahdollistanut meillä jatkuvan parantamisen kulttuurin. Emme tyydy vallitsevaan tilaan, vaan haluamme kaiken aikaa parantaa tekemistämme. Tässä hyödynnämme dataa monista eri lähteistä, mutta asiakaspalvelussa nimenomaan asiakaspalautteen data on antanut meille eväitä viedä asioita haluttuun ja toivottuun suuntaan.”

Mitkä ovat tulevat tavoitteenne tiedolla johtamiselle? Mitä haluaisitte saavuttaa?

”Haluamme ylläpitää tätä jatkuvan parantamisen kulttuuria. Haluamme olla alamme halutuin kumppani metsänomistajille. Tässä pysyäksemme ja tämän saavuttaaksemme tiedostamme jatkuvan kehittämisen ja kovan työn tarpeen.”

 

Onneksi olkoon, Hannes Vickholm!

Tiedolla Johtaja 2021 -organisaatiovoittaja: Tutustu Mandatum Lifen haastatteluun.

Tiedolla Johtaja 2020 -gaalatallenne: juhlahumua ja kohokohdat

#tiedollajohtaja2020