09.11.2021 Kirjoittaja Innolink

Tiedolla Johtaja 2021 -organisaatiovoittaja: Mandatum Life

Julkistimme kolmatta kertaa Suomessa 28.10.2021 inspiroivimmat Tiedolla johtajat henkilö- ja organisaatiokategorioissa. Tiedolla Johtaja 2021 -ehdokkuudet perustuivat ilmiantojen perusteella tehtyihin arviointeihin. Voittajien lopulliset valinnat teki valintaraati.

Tiedolla Johtaja 2021 -organisaatiopalkinnon sai Mandatum Life ja raati perusteli valintaansa seuraavasti:

”Organisaatiossa käytetään aktiivisesti ja monipuolisesti eri datalähteistä tuotettua tietoa johtamiseen. Erityisesti hiljaisen tiedon jakamiseen on kiinnitetty huomiota. Tiedon avulla perustellusti ja kattavasti luodaan toiminnan kehittämisen ja uusiutumisen suuntaviivat. Tietoa hyödynnetään päivittäin systemaattisesti, ei satunnaisesti, yhteistä ymmärrystä kehittäen. Henkilöstö on innostunutta ja työtyytyväisyys korkea. Esimerkiksi myynnin yksikössä erilaisia Power BI -raportteja voidaan tutkia 3 kk jakson aikana n. 1200 kertaa. Tavoitteet ovat selkeät ja ne ohjaavat koko organisaation tekemistä. Toiminnan kehittyessä myös tulokset ovat olleet myynnillisesti kovia.”

Palkinnon vastaanotti johtaja Teemu Kantelinen, joka yhdessä kollegoidensa kanssa vastasi kysymyksiin.

Mistä olette Mandatumilla ammentaneet inspiraatiota ja innostusta tiedolla johtamiseen?

”Tiedolla johtaminen ei itsessään ole uusi juttu: liiketoimintaa on aina haluttu johtaa niin, että tärkeimmät driverit tunnistetaan ja näistä on johdettu erilaisia mittareita, joita sitten seurataan.
Tänä päivänä tiedon määrä ja sen käyttömahdollisuudet ovat kasvaneet valtavasti mm. digitaalisuuden, yhä kehittyvän konekapasiteetin ja -oppimisen ja tekoälyn myötä.
Innostus kasvaa ymmärryksen lisääntyessä ja ennen muuta nähdessä tulosten paranevan.”

Mitä tiedolla johtaminen on organisaatiollenne mahdollistanut?

”Pelkästään asiakaskokemuksen ja sen liiketoiminnallisten vaikutusten ympärillä voi aina vain parantaa oppiessamme yhdistelemään fiksusti eri tietoja toisiinsa. Jos myynnin onnistuminen on yhdistelmä määrää, suuntaa, laatua ja ajoitusta, voi kaikkia näitä optimoida.
Meidän liiketoimintamme on erittäin henkilövetoista, mikä tuo kivan inhimillisen lisän tiedon hyödyntämiseen esimerkiksi yksilön osaamisen kehittämiseksi.”

Mikä on ollut suurin haasteenne tiedolla johtamisen omaksumisessa arkeen?

”Tänä päivänä tietoa ja mitattavia asioita on erittäin paljon. Haasteenamme on tunnistaa oleellisimmat asiat ja rakentaa niiden pohjalta toimivia, selkeitä mittareita. Tiedolla pitää kyetä ohjaamaan toimintaa.”

Mitkä ovat tulevat tavoitteenne tiedolla johtamiselle? Mitä haluaisitte saavuttaa?

”Liiketoiminnallisten tulosten kannalta haluamme optimoida tuottoja ja kuluja eli hyödyntää tietoa koko ajan paremmin tunnistamalla tärkeimpiä vipuja. Ja kaiken ytimessä on tietysti erinomainen asiakaskokemus ja aidon hyödyn tuottaminen asiakkaillemme.”

 

Suuret onnittelut Mandatum Lifelle!

Tutustu myös  Tiedolla Johtaja 2021 -henkilökategorian voittajan Hannes Vickholmin haastatteluun.
Tiedolla Johtaja 2021 -gaalatallenne: juhlahumua ja kohokohdat

#tiedollajohtaja2021