Blogikuva.
27.02.2024 Author Innolink Staff

Yhteistyöllä osaajia ravintola-alalle

Olemme jo pitkään tehneet yhteistyötä Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (TAKK) kanssa rekrytoivien koulutusten parissa. Yhteistyötä on vuosien saatossa tehty esimerkiksi teollisuuden toimialoilla. Syksyllä 2023 aloitimme uuden pilottihankkeen TAKK:n kanssa, joka suuntautuu ravintola-alalle.

Hankkeessa Tampereen Aikuiskoulutuskeskus rekrytoi opiskelijoita yhteistyökumppaninsa kanssa ulkomailta. Opiskelijat opiskelevat TAKK:illa puolitoista vuotta kestävän ruokapalvelujen ammattitutkinnon. Me (Innolink Staff) autamme opiskelijoita työllistymään ravintola-alalle ympäri Suomea, joko koulutuksen aikana oppisopimuksella tai myös koulutuksen suoritettuaan pitkäaikaiseen työsuhteeseen. Yrityksellä, johon opiskelija työllistyy, on mahdollisuuksia vaikuttaa opintojen sisältöön, muovaten niitä yrityksen toimintatapojen mukaiseksi.

Olemme toimineen ravintola-alalla jo useita vuosia, mutta tämän tyyppinen projekti on meille ensimmäinen laatuaan tällä alalla. Koemme, että tämä on hyvä tapa yrittää taistella ravintola-alalla vallitsevaa työvoimapulaa vastaan.

 

”On ollut kiva päästä entisenä ravintolatyöntekijänä käsiksi ravintola-alan hommiin. Kaikki kenen kanssa olen toiminut, ovat olleet huippu tyyppejä, niin TAKK:in henkilökunta kuin opiskelijat ja yrityksetkin.” -Milla Hanka

 

Opiskelijat aloittavat Suomeen saapuessaan kuuden viikon suomen kielen opiskelun intensiivijakson. Jakson jälkeen suomen kielen opinnot jatkuvat läpi opintojen viikoittain. Alkuun opiskelijat opiskelevat englanniksi, mutta hyvin nopeasti opinnot pyritään kääntämään suomen kielelle. Opiskelijat ovat kertoneet, että opiskelevat paljon suomen kieltä myös vapaa-ajallaan, esimerkiksi lukemalla uutisia tai katsomalla suomenkielisiä televisio-ohjelmia.

 

”On ollut hienoa huomata, miten nopeasti opiskelijat ovat oppineet suomen kieltä. Jo muutaman kuukauden jälkeen minulle on lähetetty viestiä suomeksi.” – Milla Hanka

 

Yrityksien vastaanotto tällaiselle hankkeelle on ollut erinomaista. Yritykset ovat olleet erittäin kiinnostuneita, sillä tämä on ratkaisu kouluttaa omannäköisiä ja sitoutuneita työntekijöitä pitkiin työsuhteisiin. Tiedämme, että tulevaisuudessa tästä hankkeesta on suuri apu alan yrityksille.

 

Koko Suomen yhteydenotot:

 

Milla Hanka henkilökuva

Milla Hanka

HR/Sales Coordinator

milla.hanka@innolink.fi

+358 50 473 7123