Pouttu Oy

Pouttu Oy on vuonna 1938 perustettu elintarvikkeita valmistava perinteikäs yritys. Yrjö Pouttu perheineen aloitti Kannuksessa, Keski-Pohjanmaalla teurastamo- ja lihanleikkuutoiminnalla, mutta yritys laajeni pian myös taidokkaaksi lihatuotteiden jalostajaksi. Kasvuhakuisuus ja maukkaat tuotteet ovat tuoneet Poutun laajalti tunnetuksi vahvana liha-alan osaajana.

Pouttu on aloittanut päättäväisen toiminnan markkinaosuuden kasvattamiseksi omalla toimialallaan, ideoimalla rohkeasti ja ennakkoluulottomasti omaa tuotevalikoimaansa nykyaikaiseksi ja tulevaisuuden kuluttajien tarpeita vastaavaksi. Rohkeiden ja trendikkäiden uusien tuotesarjojen – Nopeat ja MUU – luominen ja tuominen markkinoille sekä klassikkotuotesarjan pakkausten ulkoasun uudistaminen oli aloitettu Innolink-yhteistyön alkaessa keväällä 2019.

Yritys kaipasi silti tarkempaa tietoa kuluttajien näkemyksistä, mielikuvista sekä konkreettisesta ostokäyttäytymisestä, jotta tuotevalikoimaa sekä markkinointiviestintää voitaisiin kohdentaa juuri niille kohderyhmille, joiden ostoskoreihin ja arjen tarpeisiin uudet tuotteet voisivat luontevasti kuulua.

Tiedolla johdettu tutkimus- ja analysointiprosessi

Innolink toteutti nopealla syklillä kevätkesällä 2019 laajan kuluttajatutkimuksen, joka sisälsi myös arvokkaan avoimen palautteen osuuden. Tutkimuksen avulla kerätty laadukas data mahdollisti aineiston tehokkaan analysoinnin. Huolellisesti kohdennettu tutkimus- ja analysointimenetelmät, kuten klusteri- ja pääkomponenttianalyysi alkoivat tuottaa vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin: Mitkä ovat lihatuotteiden kulutustottumukset markkinoilla nyt ja tulevaisuudessa? Mikä on uuden Nopeat-tuoteperheen markkinapotentiaali? Kuinka kuluttajien valinnat ja kulutustottumukset näkyvät ostoskorikäyttäytymisessä? Minkälaisia ovat Nopeat-tuoteperheelle löydetyt potentiaalit asiakassegmentit? Minkälaiset asiat yhdistävät näitä ryhmiä? Mitä uusien pakkausten ulkoasusta ollaan mieltä?

Katso ja kuule videolta, mitä mieltä Poutun myynti- ja markkinointijohtaja Kimmo Backman on? Kuinka projekti onnistui ja mitä hyötyä siitä oli ja on edelleen:

 

Ohessa myös lyhyt prosessikuvaus tästä projektista: