Tiedolla Johtaja 2022 -gaala 27.10.2022

Tiedolla Johtaja -gaala kokoaa yhteen organisaatioiden huippupäättäjiä tiedolla johtamisen ratkaisujen äärelle. Tarjoamme näköalapaikan tiedolla johtamisen nykytilaan. Kutsuvieraanamme pääset poimimaan tehokkaita tiedolla johtamisen ideoita ja tulevaisuuden mahdollisuuksia omaan organisaatioosi. Lisäksi vuoden 2022 Tiedolla Johtajat julkistetaan ja palkitaan gaalassa.

Ehkä tapaamme myös sinut gaalassa 27.10.2022.
mielenkiintoisen sisällön ja
voittajien palkitsemisen äärellä!

Gaalan läpileikkaavana teemana vuonna 2022 on Asiakkuuksien ja ilmiöiden tiedolla johtaminen  – erityisesti tiedolla johdettu vaikuttavuus, kasvu ja uudistuminen. Tutustu tarkemmin gaalan ohjelmaan:

Ohjelma

 

Etsimme jälleen vuonna 2022 Suomen inspiroivinta Tiedolla Johtajaa kaikille avoimen ilmiantokampanjan avulla. Saimme runsaasti loistavia ja hyvin perusteltuja ilmiantoja inspiroivista tiedolla johtajista henkilö- ja organisaatiokategorioihin. Kiitos kaikille ilmiantajille.

 

Tiedolla Johtaja 2022 -gaala huipentuu illalla Tiedolla Johtaja 2022 -palkintoseremoniaan. Ilmiantokampanja on päättynyt, ehdokkaita on kertynyt runsaaasti ja valintaprosessi on käynnissä. Tutustu valintaraatiin:

Valintaraati

Gaalassa vierailevia pääpuhujia ovat:

Ville Solja,
Liiketoiminnan kehitysjohtaja
& Hallituksen VPJ,
Kiilto Family Oy

Neljännen polven perheyrittäjä Ville Solja ymmärtää nykyhetken arvon, mutta tuo modernia johtamisotetta ja luo tulevaisuuden uudistuksia perinteikkääseen perheyhtiöön. Kiilto on yli 100-vuotias suomalainen kemianteollisuuden ratkaisuja kehittävä, valmistava ja myyvä konserni, joka toimii kansainvälisesti.

 

Jatkuva uusiutuminen 100 vuotiaan perheyhtiön menestyksen perustana

Kiillolla on upea kasvun ja uusiutumisen värittämä  historia, josta olemme ylpeitä. Menneisyys ei kuitenkaan ole tulevaisuuden tae, vaan paikka pelikentällä tulee ansaita niin tänään kuin tulevaisuudessakin. Meidän on tehtävä toimenpiteitä lyhyellä, keskipitkällä ja pitkällä aikajänteellä, jotta pysymme elinvoimaisena ja voimme menestyä. Meidän tulee kehittyä vastuullisesti, pitäen huolta ihmisistä, ympäristöstä ja tuloksentekokyvystä. Näin kasvu on kestävällä pohjalla. Kiillon tulevaisuutta rakennetaan tänään, tarkasti kohti yhdessä määriteltyjä tavoitteita.

Katja Soini
Muotoilujohtaja,
A
FRY Rakennettu ympäristö Suomi 

Taiteen tohtori, Ornamon hallituksen puheenjohtaja. Tekee määrätietoista, pitkäjänteistä työtä asiakkuuksien tiedolla johtamisen kehittämiseksi ja omaa innostavan otteen toimintatapoihin sitouttamisessa. Vahanen-yhtiöt liittyi osaksi AFRYä vuoden 2022 alussa. AFRY on yksi Euroopan johtavia suunnittelu- ja konsultointiyhtiöitä.  

 

Asiakaskokemuksen johtaminen muutoksen kivijalkana 

Yrityksen liittyminen kansainväliseen pörssiyhtiöön tuo paineen liiketoiminnan saumattomalle jatkuvuudelle ja samanaikaiselle uudistumiselle. Asiakkaitamme tietysti huolettivat mm. vaihtuuko asiantuntijamme sovituissa projekteissa ja säilyykö kuuluisa Vahasen laatu toimintakulttuurissamme jatkossakin. Tasapainottelemme sen kanssa, miten huolehdimme mahtavasta asiakaskokemuksesta muutoksen keskellä ja otamme haltuumme ne loistavat tulevaisuuden mahdollisuudet, joita muutos tuo tullessaan.

Nando Malmelin
Valtiotieteiden tohtori,
dosentti 

Valtiotieteiden tohtori Nando Malmelin tunnetaan luovuuden, uudistumisen ja johtamisen asiantuntijana. Malmelin on työskennellyt esimerkiksi strategiseen muutokseen keskittyvässä Professor of Practice -toimessa VTT:llä, vierailevana professorina University of Technology Sydneyssä ja Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa sekä mediayhtiö A-lehtien kehitysjohtajana ja johtoryhmän jäsenenä. Hän toimii myös viestinnän dosenttina Helsingin yliopistossa. Malmelin on julkaissut lukuisia kirjoja sekä palkittuja artikkeleita kansainvälisissä journaaleissa. Hänen viimeisin kirjansa on nimeltään ”Radikaali uudistuminen – Miten johtaa murroksessa”. 

 

Miten johtaa radikaalia uudistumista? 

Epävarmoina aikoina on tärkeää, että yrityksissä on rohkeutta uudistua ja kykyä muuttua. Uudistumiskyky on monille yrityksille elinehto. Puheenvuorossa tarkastellaan, miksi yritykset eivät kykene uudistumaan. Mitkä ovat työyhteisöjen uudistumisen esteitä ja hidasteita? Lisäksi puheenvuorossa tarkastellaan, mitä organisaatioissa voidaan tehdä, jotta ne kykenevät uudistumaan. Radikaalin uudistumisen periaatteiden avulla käydään konkreettisesti läpi, minkälaista ajattelua, toimintaa ja johtamista uudistuvissa organisaatioissa tarvitaan.

Paneelikeskustelussa lauteille nousevat:

Inka Leisio
VP, Communication & Brands
Lassila & Tikanoja

Emil Ackerman
Tietoarkkitehti, PSHP /
Tietojohtaja,
Pirkanmaan
hyvinvointialue

Timo Laaksonen
Head of Face 2 Face and
Broker Finland
If P&C
Insurance 

Odotamme suurella mielenkiinnolla minkälaisia huikeita, monipolvisiakin menestystarinoita tulemme gaalassa kuulemaan. Toivomme, että myös kutsuvieraat varautuvat ja ovat valmiina esittämään osuvia kysymyksiä ja havaintojaan tiedolla johtamisen haasteista ja parhaista onnistumisista.

Jos ehdottomasti haluat mukaan Tiedolla Johtaja 2022 -gaalaan, etkä ole vielä saanut kutsua, ota yhteyttä asiantuntijoihimme Meistä -sivulta.

 

Tutustu aiempien vuosien gaalatunnelmiin ja voittajiin:

Vuoden 2021 gaalatunnelmia

Gaalassa palkittiin jo kolmatta kertaa Suomessa valintaraadin seulomat inspiroivimmat Tiedolla Johtaja 2021 -tittelin voittajat henkilö- ja organisaatiokategoriassa. Tallenteen avulla pääset mukaan gaalan tunnelmiin Valkoiseen Saliin. Hyviä katseluhetkiä!

 

Tiedolla Johtaja 2021 -palkitut:

Organisaatiokategorian voittaja: Mandatum Life
Henkilökategorian voittaja:
Hannes Vickholm  (Metsä Group/ Metsä Forest)
Kunniamaininta: Toni Rantanen, (Triuvare Oy)

Tässä vielä poimintoja Tiedolla Johtaja 2021 -gaalan saamasta palautteesta:

“Monipuoliset eri kulmasta asiaa lähestyvät puhujat. Erinomaisesti toimivat järjestelyt sekä tilaisuuden fiilis.”

“Puheenvuorot olivat mielenkiintoisia ja tarpeeksi tiiviit. Erityisesti aivotutkijan puheenvuoro herätti ajatuksia ja toi tieteen kautta pohjaa sille, miten me ihmiset toimimme.”

“Erityisesti aivotutkijan puheenvuoro.”

“Hieno paneelikeskustelu tärkeistä tiedolla johtamisen aiheista ja hyödyistä yrityksen liiketoiminnan kehittämisessä. Aivojen /tunteiden vaikutus päätöksentekoon esitys oli myös ajatuksia herättävä ja samaan aikaa hauska esitys. Ja UPEA gaala tietysti kaiken kaikkiaan, hienot puitteet ja loistavat tarjoilut.”

“Kiinnostavat pöytäkeskustelut sekä muiden vieraiden että Innolinkin edustajien kanssa.”

“Hienosti järjestetty tilaisuus. Itselläni on vielä paljon opittavaa tiedolla johtamisesta!”

Tiedolla Johtaja -uutiset

Vuoden 2020 juhlahumua

Valintaraati palkitsi toista kertaa Suomessa Tiedolla Johtaja 2020 -voittajat, inspiroivimmat tiedolla johtajat henkilö- ja organisaatiokategoriassa. Pandemiatilanteen vuoksi toteutimme gaalan etätilaisuutena. Tallenteella näet Tiedolla Johtaja 2020 -gaalan juhlahumun lisäksi voittajien palkitsemisen. Hyviä katseluhetkiä!

 

Tiedolla Johtaja 2020 voittajat ja kunniamainitut:

Henkilökategorian voittaja: Salla Ketola, VR Group
Kunniamaininnat: Markus Syrjänen, Espoon kaupunki ja Katja Soini, Vahanen-yhtiöt
Organisaatiokategorian voittaja: Tampereen Tilapalvelut
Kunniamaininta: Mandatum Life

Gaala 2019 Tunnelmia

“Gaalasta sai hyviä ajatuksia erilaisista tiedolla johtamisen toimintamalleista”

“Paneelikeskustelu oli illan parasta antia!”

“Kiinnostavia puheenvuoroja ja positiivinen ilmapiiri”

“Konkreettisia esimerkkejä: panelistit kertoivat miten tiedolla johtamista on toteutettu heidän organisaatioissaan

“Hyvä tilaisuus verkostoitua!”

“Loistavat puitteet ja järjestelyt Valkoisessa Salissa”