Salla Ketola
04.11.2020 Kirjoittaja Innolink

Tiedolla Johtaja 2020 -henkilövoittaja: Salla Ketola

Julkistimme toista kertaa Suomessa 29. lokakuuta 2020 inspiroivimmat tiedolla johtajat henkilö- ja organisaatiokategorioissa. Tiedolla Johtaja 2020 -ehdokkuudet perustuivat ilmiantojen perusteella tehtyihin arviointeihin. Voittajien lopulliset valinnat teki valintaraati.

Tiedolla Johtaja 2020 -henkilövoittajan palkinnon sai Salla Ketola (kaupallinen johtaja, matkustajaliikenne, VR Group) ja raati perusteli valintaansa seuraavasti:

 ”Salla Ketola on inspiroiva ja kunnianhimoinen johtaja, jolla on selkeä visio: erityisesti kokonaisvaltainen tiedolla johtaminen ja koko organisaation osallistaminen tiedon hyödyntämiseen on onnistunut. Hän on kehittänyt organisaatiotaan vahvasti eteenpäin ja integroinut myös ennustavan analytiikan osaksi toimintaa.”

 

Salla Ketola, mistä olet ammentanut inspiraatiosi ja innostuksesi tiedolla johtamista kohtaan?

”Suuri osa ihmiskunnan ja organisaatioiden ongelmista johtuu siitä, ettemme pysty hyödyntämään käytettävissä olevaa tieteellistä tietoa tai informaatiota hyödyksemme. Pystymme saamaan paljon aikaan, kunhan pääsemme yhteisymmärrykseen todellisuudesta. Liiketoiminnassa toimivia henkilöitä koskevat ihan samat lainalaisuudet kuin ihmisiä muutenkin, eli esimerkiksi vahvistusharha vaikeuttaa objektiivista ajattelua. Lisäksi meillä on tarve yksinkertaistaa asioita päätöksenteon tarpeisiin. Tästä muodostuu ajan myötä varsin ympäripyöreä käsitys todellisuudesta. Kun saamme koneälyn integroiduksi paremmin osaksi inhimillistä päätöksentekoa, voimme keskittyä relevantteihin ongelmiin ja priorisoida asioita laadukkaammin.”

Mitä tiedolla johtaminen on mahdollistanut?

”Tiedolla johtaminen on mahdollistanut paremman asiakaskokemuksen kehittämisen, liiketoiminnan tehostamisen ja yrityksen itseymmärryksen lisäämisen. Se on myös mahdollistanut liiketoiminnan kasvun ja tulee toimimaan tulevaisuudessa isona kasvun osatekijänä.”

Mikä on ollut suurin haasteesi tiedolla johtamisen omaksumisessa arkeen?

”Tekemistä on aina paljon enemmän kuin pystytään tekemään. Monen tiedon pureskeluun pitäisi investoida enemmän yhteistä aikaa, koska samasta tiedosta tehdään helposti hyvin erilaisia johtopäätöksiä. Erilaiset ihmiset tarvitsevat erilaista tietoa eri tavoin pureskeltuna, ja heitä pitää tukea tiedon omaksumisessa.”

Mitkä ovat tulevat tavoitteesi tiedolla johtamiselle? Mitä haluaisit saavuttaa?

”Toivon, että saan tulevassa työssäni Postilla datatuotteet palvelemaan B2B-asiakkaita ja pienet ja keskisuuret yritykset sekä kuluttajat nauttimaan henkilökohtaisesta, oikein ajoitetusta ja transparentista pakettipalvelusta. Haaveilen myös siitä, että saan itse kehittyä tiedolla johtajana yhdessä fiksun tiimini kanssa.”

 

Onneksi olkoon, Salla Ketola!

 

Katso gaalavideolta Sallan ensikommentit:

Tiedolla Johtaja 2020 -gaalatallenne: juhlahumua ja kohokohdat
Tiedolla Johtaja 2020 -organisaatiovoittaja: Lue Tampereen Tilapalvelujen toimitusjohtaja Petri Mölsän haastattelu

#tiedollajohtaja2020