Petri Mölsä
06.11.2020 Kirjoittaja Innolink

Tiedolla Johtaja 2020 -organisaatiovoittaja: Tampereen Tilapalvelut

Julkistimme toista kertaa Suomessa 29. lokakuuta 2020 inspiroivimmat tiedolla johtajat henkilö- ja organisaatiokategorioissa. Tiedolla Johtaja 2020 -ehdokkuudet perustuivat ilmiantojen perusteella tehtyihin arviointeihin. Voittajien lopulliset valinnat teki valintaraati.

Tiedolla Johtaja 2020 -organisaatiopalkinnon sai Tampereen Tilapalvelut ja raati perusteli valintaansa seuraavasti:

 ”Tampereen Tilapalvelut on omalla toimialallaan edelläkävijä tiedolla johtamisessa. He ovat ottaneet merkittäviä kehitysharppauksia lyhyessä ajassa ja integroineet tiedolla johtamisen osaksi strategiaa. Systemaattinen tiedolla johtamisen arkkitehtuuri ja prosessi on luotu, ja henkilöstö on alusta saakka osallistettu mukaan muutoksen läpivientiin. Lisäksi Tampereen Tilapalveluilla on käynnissä merkittäviä tiedolla johtamisen kehityshankkeita mm. robotiikkaan ja tekoälyyn liittyen.”

Palkinnon vastaanotti Tampereen Tilapalvelujen toimitusjohtaja Petri Mölsä.

 

Petri Mölsä, mistä olet ammentanut inspiraatiota ja innostusta tiedolla johtamiseen Tampereen Tilapalveluilla?

”Olen ollut aina kiinnostunut toiminnan kehittämisestä. Meillä Tampereen Tilapalveluilla yksi tärkeimmistä toiminnan kehittämisen kulmakivistä on mitattavat tavoitteet. Tavoitteiden seuraaminen vaatii tietoa edistymisestä ja näin tieto mahdollistaa parempien päätösten tekemisen. Tästä hyvä esimerkki on organisaatiomme asiakastyytyväisyyden kehittyminen.”

Mitä tiedolla johtaminen on mahdollistanut?

”Strategiaa toteutetaan tavoitteiden kautta. Tiedolla johtaminen on mahdollistanut meille paremman tavoitteiden asettamisen ja niiden toteutumisen seuraamisen. Tieto mahdollistaa yhteisen näkemyksen muodostamisen koko organisaatioon ja nopean reagoimisen mahdollisiin poikkeamiin. Lisäksi koko henkilöstömme näkee helposti ja selkeästi oman työn merkityksen kokonaisuuden kehittämisessä.”

Mikä on ollut suurin haasteenne tiedolla johtamisen omaksumisessa arkeen?

”Tänä päivänä tietoa ja mitattavia asioita on erittäin paljon. Haasteenamme on tunnistaa oleellisimmat asiat ja rakentaa niiden pohjalta toimivia, selkeitä mittareita. Tiedolla pitää kyetä ohjaamaan toimintaa.”

Mitkä ovat tulevat tavoitteenne tiedolla johtamiselle? Mitä haluaisitte saavuttaa?

”Tampereen Tilapalveluiden tavoitteena on parantaa ennustettavuutta ja löytää keinoja reagoida asioihin yhä aiemmin. Koneoppiminen ja robotiikka mahdollistavat monia uusia asioita, jotka eivät aiemmin olleet mahdollisia. Tavoitteenamme on myös yhdistellä tietoja ja luoda sitä kautta yhä parempia ja edistyneempiä mittareita. Uskon, että entistä paremmilla mittareilla voimme tehdä vieläkin parempia päätöksiä. Omalla toimialallamme tästä esimerkkinä on mm. älykkäämmät rakennukset.”

 

Suuret onnittelut Tampereen Tilapalveluille!

 

Katso gaalavideolta Petrin ensikommentit:

Tiedolla Johtaja 2020 -gaalatallenne: juhlahumua ja kohokohdat
Lue Tiedolla Johtaja 2020 -henkilökategorian voittajan Salla Ketolan haastattelu

#tiedollajohtaja2020