09.11.2020 Kirjoittaja Innolink

Vuoden 2020 poikkeuksellinen gaalatapahtuma!

Osallistujien hyvinvoinnin ja turvallisuuden vuoksi päädyimme vallitsevan koronatilanteen vuoksi tänä vuonna juhlistamaan gaalatilaisuutta etätapahtumana. Toteutimme ja julkaisimme gaalapäivänä ensimmäisenä juhlavieraille jaetun videotallenteen Tiedolla Johtaja 2020 -gaalan kohokohdista.

Viime vuonna 2019 tiedolla johtamisen vuosi huipentui ensimmäistä kertaa pidettyyn Tiedolla Johtaja -gaalaan, joka silloin kokosi Helsinkiin tiedolla johtamisen ratkaisujen äärelle noin 150 suomalaista kärkipäättäjää. Tiedolla Johtaja -ilmiantokampanja ja valintaraati osoittivat tänäkin vuonna, kuinka ajankohtaista tiedolla johtamisen ratkaisujen hyödyntäminen on ja kuinka mahtavia edelläkävijäorganisaatioita ja -henkilöitä Suomessa on tiedolla johtamisen saralla. Palkitsimme 2019 gaalassa ensimmäistä kertaa Suomessa vuoden Tiedolla Johtajat organisaatio- ja henkilökategoriassa (Tutustu vuoden 2019 voittajiin). Toteutimme ilmiantoihin perustuvan valinnan ja palkitsemisen myös tänä vuonna.

Gaalatallenteen avulla pääset kokemaan hieman juhlahumua ja tutustumaan kokokohtiin

Tiedolla Johtaja 2020 -tallenteella Innolink Germanyn toimitusjohtaja Arndt Polifke esittelee tuoreen tutkimusraportin, joka paljastaa organisaatioiden kansainvälistä tiedolla johtamisen tilaa.  Tutkimustulokset nostavat esiin, mitä eroja ja yhtäläisyyksiä tiedolla johtamisessa on kuudessa eri maassa: Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa, Saksassa, Itävallassa, Sveitsissä ja Suomessa. Tulokset olivat aika yllättäviäkin ja hyvin valaisevia.

Lue tutkimusraportti ja hyödynnä sen tuloksia tästä. Jos haluat tarkempia näkökulmia tutkimusaineistosta, otathan meihin yhteyttä!

Skaalasimme tutkimuksen aikana myös koronan vaikutuksia yritysten tahtotilaan ja tulevaisuuden odotuksiin. Vaikka vuonna 2020 koronapandemia on aaltoillut läpi maailman rankasti, toimintatapojen muutokset ja organisaatioiden pysähtyminen hetkeksi toiminnan ydinasioiden äärelle on poikinut myös positiivisia ilmiöitä. Mitä päättäjät maailmalla pohtivat koronan vaikutuksista omaan toimintaansa? Ota meihin yhteyttä, jos haluat tietää tästä lisää.

Gaalatallenteella julkistimme myös odotetut Tiedolla Johtaja 2020 -palkitut organisaatio- ja henkilökategorioissa. Tänä vuonna ilmiantokampanjamme keräsi runsaasti toinen toistaan hienompia ilmiantoja. Katso videolta, miten Tiedolla Johtaja 2020 -etsinnät käynnistettiin. Jokainen ilmiannettu ehdokas haastateltiin henkilökohtaisesti. Finaaliin valikoitui 5 inspiroivinta henkilöä ja organisaatiota. Voittajien lopulliset arvioinnit ja valinnat teki valintaraati. Kiitokset kaikille ilmiantajille!

Tiedolla Johtaja 2020 finalistit

Tiedolla Johtaja 2020 -valintaraati koostui tänä vuonna joukosta tiedolla johtamisen asiantuntijoita: Jyrki Keinänen (Tiedolla Johtaja 2019 -henkilövoittaja, A-Insinöörit), Janne Okkonen (Tiedolla Johtaja 2019 -organisaatiovoittaja, Lapin sairaanhoitopiiri), Pasi Antinmaa (Tiedolla Johtaja 2019 -kunniamaininta, Nokian Raskaat Renkaat) ja Pekka Vuorela (toimitusjohtaja, Innolink).

Valintaraadin tehtävänä oli arvioida ehdokkaita erityisesti kolmesta näkökulmasta: tiedolla johtamisen nykytilan taso, innostus ja halu kehittää ja kehittyä tiedolla johtajana sekä uudet innovatiiviset ideat ja rohkeat avaukset tiedolla johtamisen saralla.

Innostavat Tiedolla Johtaja 2020 -palkitut

Tiedolla Johtaja 2020 -henkilökategoriassa kunniamaininnan vastaanottivat Markus Syrjänen (hallinto- ja kehittämisjohtaja, Espoon kaupunki) ja Katja Soini (muotoilujohtaja, Vahanen-yhtiöt). Organisaatiokategoriassa kunniamaininnan sai Mandatum Life. Onneksi olkoon!

Tiedolla Johtaja 2020 kunniamaininnat

Henkilökategorian voittajan tittelin lunasti Salla Ketola (kaupallinen johtaja, matkustajaliikenne, VR Group). Organisaatiokategorian voittoon ylsi Tampereen Tilapalvelut. Innolink onnittelee Tiedolla Johtaja 2020 -voittajia!

Tiedolla Johtaja 2020 voittajat

 

Tiedolla Johtaja 2020 -henkilövoittaja: Lue Salla Ketolan haastattelu
Tiedolla Johtaja 2020 -organisaatiovoittaja: Lue Tampereen Tilapalvelujen toimitusjohtaja Petri Mölsän haastattelu
Tiedolla Johtaja 2020 -gaalatallenne: juhlahumua ja kohokohdat

 

Ensi vuosi, 2021 on Innolinkin juhlavuosi. Olemme tehneet töitä jo 30 vuotta asiakkaidemme parhaaksi. Toivottavasti tapaamme ensi vuonna gaalassa ja Innolinkin 30-vuotisjuhlissa. Pysythän kuulolla juhlavuotemme tapahtumista!

 

#tiedollajohtaja2020