Aineiston rajaus

Tulosten analyysikuvia tai palautetta on mahdollista tarkastella rajatummasta näkökulmasta.

Yhden analyysin rajaus

Voit rajata valitsemaasi analyysia painamalla sivun oikeasta laidasta Rajaa.

Valitse rajauslomakkeelta haluamasi taustamuuttuja(t), joilla haluat rajata aineistoa. Paina tämän jälkeen Rajaa tämä, kun haluat rajata vain valitsemasi analyysin.

Koko analyysipuun rajaaminen

Jos haluat rajata koko analyysipuun analyysit, suosittelemme käyttämään Muut analyysit ja siellä Oletusrajaus -kohtaa.

Oletusrajaus-sivulla rajaaminen tapahtuu painamalla sivun oikeasta laidasta Rajaa ja valitsemalla rajauslomakkeelta haluamasi taustamuuttuja(t). Tämän jälkeen voit valita Rajaa tämä tai Rajaa kaikki – rajaus on joka tapauksessa voimassa koko analyysipuussa.

Koko analyysipuun rajaus onnistuu myös yksittäisen analyysin kautta Rajaa kaikki -toiminnon avulla. Tällöin on kuitenkin tärkeää huomioida, että kyseiseen analyysiin mahdollisesti esiasetetut rajaukset kopioituvat koko analyysipuuhun vaikuttaen tuloksiin.

Voimassa oleva rajaus

Voit tarkastaa valitun rajauksen analyysikuvan yläpuolelta Käyttäjän rajaukset -kohdasta. Tässä kohdassa näkyvät kaikki käytössä olevat rajaukset, esimerkiksi  tutkimusajankohta ja vastaustapa, jotka vaikuttavat analyysikuvan tuloksiin.

Rajauksen poistaminen

Rajauksen poistaminen onnistuu painamalla jälleen sivun oikeasta laidasta Rajaa ja valitsemalla joko Poista rajaus tästä (poistaa rajauksen valitsemastasi analyysista) tai Poista rajaus kaikista (poistaa rajauksen koko aineistosta).


Tutkimuksen päätulosten rajaaminen

Tutkimuksen päätuloksia on mahdollista rajata myös nopeasti analyysikuvan oikealla puolella kelluvalla pikarajausvalikolla.