Tiedon jäljillä -podcast

 

Tiedon jäljillä -podcastissa käymme läpi kiehtovia tarinoita yritysten käännekohdista ja liikemaailman kiehtovista persoonista sekä tarinoista tositapahtumien takaa.

Teemme rohkeasti hypoteesejä, kysymme vaikeita kysymyksiä ja ratkomme kiinnostavia yrityselämän arvoituksia.

Halusimme perustaa Tiedon jäljillä -podcastin, koska Suomessa tutkittua tietoa hyödynnetään merkittävästi muuta maailmaa vähemmän organisaatioiden päätöksenteossa ja johtamisessa. Tuntuu, että kun maailmalla tutkitaan, Suomessa hutkitaan ja luotetaan hyvään perstuntumaan.

Haluamme lisätä keskustelua tiedon hyödyntämisestä organisaatioiden arjessa sekä siihen liittyvistä haasteista ja mahdollisuuksista suomalaisessa yrityselämässä.

 

Väitämme, että tietoa on – se pitää vain osata kaivaa esiin.

Tiedon jäljillä - intro jakso

Tiedon jäljillä – esittely. Podcastin tutkijakaksikko Ari Vallin ja Pekka Vuorela

Astu mukaan tutkijahuoneeseen! Väitämme, että tietoa on – se pitää vain osata kaivaa esiin. 

 

KUUNTELE

Jakso 1: Kuinka uudistutaan ja luodaan menestyskonsepti kypsälle pizzamarkkinalle?

Kuinka uudistutaan ja luodaan menestyskonsepti kypsälle pizzamarkkinalle?
Kuultavana Tommi Tervanen

Miten kaikkien tuntema klassikko uudistetaan? Miten edestäpäin johtaminen, ihmisten merkityksen huomiointi ja virheistä oppiminen vaikuttivat Kotipizzan menestymiseen?

KUUNTELE

tiedon jäljillä, Mikko Saarni Jokerit

Jokerit -ilmiö 2.0
Kuultavana Mikko Saarni

Miksi niin moni Liigaseura tekee tappiota? Jaksossa Jokereiden hallituksen puheenjohtaja ja omistaja Mikko Saarni avaa Jokerit -ilmiön taustoja ja ottaa kantaa liiganousuun. Mikko Saarni kertoo opit mittavalta Pohjois-Amerikan retkeltään ja kannattavan urheilubusineksen menestysreseptin.

KUUNTELE

Saku Tuominen, kaava menestyskonseptien takaa

Kaava menestyskonseptien takaa
Kuultavana Saku Tuominen

Miten hyvä idea syntyy? Tietokirjailija, yrittäjä sekä suosittujen tv-sarjojen ja konseptien luoja Saku Tuominen kertoo kokeilujen voimasta ja ravintola-alan mullistavan World Of Mouth -sovelluksen syntytarinasta. Selvitämme myös kaavaa menestyskonseptien takana. Ja totta kai opitaan paljon uutta.

KUUNTELE

Tiedon jäljilla jakso 4 Heta Kärki

Vuokra-asumisen mullistaminen
Kuultavana Heta Kärki

Mistä syntyy arjen luxus ja miten rakennetaan uudenlaista vuokra-asumisen mallia? Joo Kodin kaupallinen johtaja, Heta Kärki kertoo, miten rohkeuden ja positiivisuuden kautta luodaan muutosta perinteiseen vuokramarkkinaan. Selvitämme myös Hetan brändin rakennuskaavan ja hyppäämme ajassa taaksepäin kuulemaan Hetan kokemuksista luxushotelli St Georgen markkinointipäällikkönä.

KUUNTELE

Miten selviytyä rakennusalan pohjakosketuksesta?
Kuultavana Hannu Anttonen

Mikä on rakentamisen nykytila ja miten haasteelliset viime vuodet ovat vaikuttaneet rakentamisen alaan? Miltä näyttää tulevaisuus, sekä miten rakennusalalla tiedolla johdetaan? Selvitämme, myös mistä tunnistaa markkinan ylikuumenemisen, sekä käymme läpi, miten rakentamisen ala ja tavat toimia ovat muuttuneet vuosien varrella.

KUUNTELE

 

jakso 6 Juha Helminen

Asiakas liiketoiminnan keskiössä
Kuultavana Juha Helminen, SOK

Asiakas on aina oikeassa, ja nyt myös kehittämässä entistä parempaa palvelua. Miten syntyy onnellinen asiakaskokemus? Ja mitä kaikkea on elämysbusiness? Jaksossa SOK:n Matkailu- ja ravitsemiskaupan johtaja Juha Helminen saapuu kertomaan, miltä näyttää juoma- ja ruokamarkkinan, sekä kokemuspalveluiden nykytila ja mitä on odotettavissa lähivuosilta.

 

KUUNTELE

 

Tiedon jäljillä -podcast jakso 7 Henrik Dettmann

Valmentava johtaminen: mitä yrityselämällä on opittavaa koripallosta? Kuultavana Henrik Dettmann

Miten pienet syötöt synnyttävät suuria voittoja ja hyvän jakaminen kasvattaa onnistumisia? Mikä on havainnoimisen merkitys joukkuepelaamisessa? Jaksossa kuulemme, kuinka rakennetaan joukkuehenkeä ja mitä tarkoittaa ”Kiitos syöttäjälle”, kun kuultavaksi saapuu koripallovalmentaja Henrik Dettmann. Selvitämme myös, miten luodaan menestyvä tiimi sekä kasvatetaan vuorovaikuttamisen taitoja.

 

KUUNTELE

Tiedon jäljillä -podcast jakso 8 Mikko Manerus

Golf GameBookin maailmanvalloitus
Kuultavana Mikko Manerus, Golf GameBook

Mikä on Golf GameBook ja kuinka jo 1,5 miljoonan golfarin taskusta löytyvä sovellus tekee pelistä kokemuksellisempaa ja yhteisöllisempää? Entä mistä idea sovelluksen kehittämiseen lähti ja mitä sen rakentaminen on vaatinut? Näistä otetaan selvää, kun kuultavaksi saapuu Golf GameBookin toimitusjohtaja ja perustaja Mikko Manerus.

 

KUUNTELE

 

Tiedon Jäljillä podcast Saviluoto 9

Miten myyntilähtöinen ajattelu ohjaa johtajuutta? Kuultavana Juha-Mikko Saviluoto

Tietääkö asiakas mitä tulee ostamaan? Ja millainen on asiakaspalvelun vaikutus myyntiin ja asiakastyytyväisyyteen? Jaksossa Powerin toimitusjohtaja Juha-Mikko Saviluoto kertoo huikean kasvutarinansa vuokramyyjästä toimitusjohtajaksi. Pääsemme myös kuulemaan, miten ostopäätökseen voi vaikuttaa ja millaista dataa käytetään kuluttajakäyttäytymisen ennustamisessa?

 

KUUNTELE

Tiedon jäljillä -tutkimushuone

Astu mukaan Tiedon jäljillä -podcastin tutkijahuoneeseen yhdessä Innolinkin toimitusjohtaja Pekka Vuorelan ja asiakaspäällikkö Ari Vallinin kanssa, kun tutkijakaksikkomme kutsuu Tiedon jäljillä -podcastin kuultavaksi oman alansa huippu-asiantuntijoita avaamaan totuuksia väittämien takaa.