05.06.2020 Kirjoittaja Lari Nurmi & Andrej Kuramsin

Virus väistyy – työt ei!

Media on luonut kauhukuvia koronalamasta tai vähintään sen aiheuttamasta kovasta työttömyysaallosta. Lomautuksilta ja irtisanomisiltakaan ei ole vältytty – tietyt alat kärsivät pandemiasta suhteettoman paljon ja vaikutukset näkyvät tietyillä sektoreilla pitkään.

Useiden asiakkaidemme, ja niiden johdon, mielipide on kuitenkin erilainen – työt eivät ole katoamassa mihinkään. Enintään siirtymässä. Suurella osalla yrityksistä ei ole median luomaa pelkoa viruksen nykytilasta ja -vaikutuksista, vaan ennemminkin siitä, miten kaikki siirtyneet tilaukset saadaan tehtyä pandemian hiivuttua.

Me Innolink Staffissa panostamme vahvasti koronan jälkeiseen aikaan ja toteutamme uudenlaisia palvelumalleja henkilöstöpalvelualalle. Yhtenä uutena ideana aloitimme huhtikuussa kehitystyön ja valmistautumisen siihen, kun työvoima taas liikkuu niin Euroopassa kuin sen ulkopuolellakin. Meillä on menossa hanke, jolla ulkomaalaisten yhteistyökoulujemme kanssa yhteistyössä testaamme ja koulutamme työvoimaa Suomen työvoimapula-aloille ja -alueille. Olemme kehittäneet työllistymismallin, jossa asiakasyrityksen räätälöityihin ja täsmällisiin tarpeisiin saadaan lähtömaassa tarkasti määritelty ammattitaitotesti, ja tarvittaessa täsmällinen perehdytys tai koulutus. Näin meillä on tarjota asiakkaillemme ammattitaidoltaan varmistettua työvoimaa heti kun talous alkaa Euroopassa elpymään, työperäinen liikkuminen lisääntyy ja siirtyneitä tilauksia tehdään entistä kovemman työvoimapulan vaivatessa tiettyjä aloja ja alueita. Iloksemme olemme huomanneet myös työvoimapula-alueiden kuntien olevan innokkaana tukemassa työperäistä maahanmuuttoa.

Virus tulee aikanaan väistymään, mutta nämä kriisiaikana luodut uudenlaiset rekrytointiväylät ja -tavat tulevat päinvastoin pysymään ja kehittymään entisestään.

Olemme panostaneet myös ulkomaalaisten työntekijöiden kotouttamistoimenpiteiden kehittämiseen. Alusta alkaen ulkomaalaisten työllistämisessä meille on ollut tärkeää, että työntekijällä on helppoa ja vaivatonta saapua työhön Suomeen. Vallitsevan tilanteen myötä on huomattu tulleen entistä tärkeämmäksi se, miten ulkomaalaisesta työntekijästä huolehditaan ennen työsuhdetta, sen aikana ja tarvittaessa vielä sen jälkeenkin. On ollut hieno nähdä kuinka työntekijät, joiden työsuhde on koronahaasteen vuoksi jäissä, kertovat haluavansa palata Suomeen samaan hyvin hoidettuun työsuhteeseen tai kauttamme uuteen työhön. Tämä aika on entisestään korostanut kotouttamisen ja työntekijäsuhteen hoitamisen erityistä merkitystä ulkomaalaisten työllistämisessä. Siitä me Innolink Staffilla haluamme pitää kiinni, sillä meillä Suomessa riittää varmasti töitä tulevaisuudessakin niin meille suomalaisille kuin ulkomaalaisillekin.

Lue lisää Innolink Staffin palveluista

 

Lari Nurmi
Liiketoimintajohtaja, Innolink Staff
+
Andrej Kuramsin
International coordinator, Innolink Staff

#innolinkstaff
#yhdessärohkeastiketterästi
#innolinkstaff
#tyonjatekijankohtauspaikka
#henkilöstöpalvelut

Tutustu Innolink-konsernin palveluihin