21.03.2019 Kirjoittaja Atte Pentikäinen

Verkostot ja verkostojen voima

Edellinen työurani ammattiurheilijana antoi minulle loistavan mahdollisuuden verkostoitua ja tavata lukemattoman määrän erilaisia ihmisiä. Myös lapsuudenkodissani, yrittäjäperheen poikana, tuli jo nuorena opittua kuinka iso vahvuus hyvät käytöstavat ja suoraselkäinen toiminta elämässä on.

Isäni sanoi nuorelle jääkiekkoilijan alulle, että sinun tulee osata brändätä itsesi. Silloin taisin miettiä, ymmärtääkö isäukko ammattiurheilusta mitään. Nyt vuosien jälkeen ymmärrän sen viisauden ja opin mitä hän halusi minulle jakaa! Mielestäni jokaisen ihmisen tulisi ja tulee brändätä itsensä. Toisin sanoen löytää omat vahvuutensa ja tuoda ne omalla tavallaan esille myös muille. Se voimavara ja omaisuus on sinun omaisuuttasi, vaikka työpaikat ja tiimit muuttuisivatkin.

Verkostojen moninaisuuden tärkeyden huomaan työssäni Innolinkin asiakaspäällikkönä päivittäin.

Rekrytointiprosessissa minun roolini on olla asiakkaan, eli työtä tarjoavan tahon ja työntekijän välissä, molempiin suuntiin. Kun yritys etsii tietyntyyppistä persoonaa, mietin, löytyisikö omista verkostoistani oikeanlainen tekijä täyttämään tehtävä. Toisaalta myös joskus työntekijä ottaa yhteyden minuun, jolloin tehtäväni on puolestaan löytää hänelle juuri oikea pesti. Haluan toimia suoraselkäisesti molempiin suuntiin, koska uskon, että vain rehellisellä kommunikaatiolla ja itsensä likoon laittamisella saavuttaa todellisia tuloksia. Parhaassa tapauksessa työnantaja ja työntekijä kohtaavat juuri oikein, jolloin syntyy täydellinen match.

Innolinkin tiedolla johtamisen palveluista löytyy loistavia tuotteita, jotka auttavat johtamisen arkea. Monille verkostoistani löytyneille ihmisille ja yrityksille olemme pystyneet tuottamaan tietoa, joka on ollut heille  yritystoiminnan kehittämisessä kultaakin arvokkaampaa. Olen päässyt näkemään läheltä, kuinka yritysten liiketoimintaa on autettu esimerkiksi tutkimuksilla, jotka kohdistuvat uusille markkinoille tai vahvistavat paikkaansa jo tutussa markkinassa. Ilman intoa tutustua uusiin yrityksiin ja henkilöihin niiden takana, tällaisia tuloksia ei kuitenkaan saavutettaisi. Kohtaan jokaisen asiakkaan kuin aikanaan kohtaisin uuden joukkueen tai joukkuekaverin: Täydellä innolla ja sataprosenttisella motivaatiolla, mitä kautta myös verkostoni ja sen voima kasvaa.

Kun aloitin pestini konsernin asiakaspäällikkönä, en vielä osannut arvata, millaisia yrityksiä Suomi pitää sisällään. Onkin ollut huikea huomata suomalaisten yritysten moninaisuus. Päästä näkemään pieniä, muutaman ihmisen yrityksiä, jotka ovat alansa ehdotonta huippua.  Toisaalta vastapainoksi olen tutustunut isoihin konserneihin, jotka pyörittävät maailmanlaajuisestikin suurta liiketoimintaa. Suomi on yrittäjien maa kaikessa hienoudessaan.

Verkostoni, joka on lähtenyt kasvamaan lapsuudessani alle 2000 tuhannen asukkaan Juupajoelta, ja joka on sen jälkeen kasvanut vuosia Suomea ja Eurooppaa kiertäen, jatkaa kasvuaan meillä Innolinkillä.  Kontaktit ja mielenkiintoisten ihmisten kanssa toimiminen on ilo ja etuoikeus, jota haluan vaalia.

Mottoni on aina ollut: ”hyvä ruokkii hyvää”. Oli kyseessä sitten jääkiekkokaukalo, kohtaaminen kaupankassalla tai asiakastilaisuus, uskon siihen, että lopulta olemme kaikki vain ihmisiä, jotka haluavat nähdä ja tulla nähdyiksi. Businesstäkin voi tehdä sydämellä, kohdaten ihmiset ihmisinä.

Mikäli koet, että verkostoistani voisi olla apua sinulle tai yrityksellesi, niin ota rohkeasti yhteyttä!

Yhteystietoni löydät täältä