Blogikuva
07.02.2024 Kirjoittaja Innolink Staff

Vankalla kokemuksella ammattitaitoista työvoimaa Filippiineiltä

Olemme jo vuosien ajan rekrytoineet Baltiasta ammattiosaajia Suomeen töihin. Työntekijöiden löytäminen Baltiasta on kuitenkin vuosien varrella vaikeutunut huomattavasti, joten käänsimme katseet Filippiineille.

Innolink Staff on akreditoitu toimija Filippiineillä ja meillä on kattava kumppaniverkosto maassa. Filippiineillä toiminnastamme vastaa suomalainen yhteyshenkilömme, joka omaa pitkän kokemuksen maan kulttuurista, toimintatavoista ja rekrytoinnista ulkomaille. Suomessa Filippiinien rekrytointia operoi osaava kansainvälisen työvoiman tiimi, joka huolehtii työntekijöiden viranomaisdokumenteista, asettautumispalveluista ja helposta kotoutumisesta Suomeen. Rekrytointivaiheessa panostamme erityisesti työvoiman osaamisen varmentamiseen sekä työntekijöiden sitoutumiseen pitkäaikaisiin työsuhteisiin. Lisäksi huolehdimme työntekijöiden kotoutumisesta.

Ensimmäiset työntekijät Filippiineiltä saapuivat meidän kauttamme töihin syksyllä 2022. Tämä pilottiprosessi oli erittäin onnistunut ja kaikki pilottiin mukaan lähteneet yritykset ovat tilanneet lisää työvoimaa Filippiineiltä meidän kauttamme.

 

Huolena oli, että emme olleet varmoja työntekijöiden ammattitaidosta ja siitä, millä tasolla osaaminen on pilotin alussa. Huoli osoittautui turhaksi, sillä heillä on käytössään länsimaiset laitteet ja työmenetelmät.   -Mikael Edelmann”

 

Haastatteluprosessin aikana työntekijöiden osaaminen testataan jo lähtömaassa. Prosessi on pitkä, mutta sillä varmistetaan, että yritykset saavat tarvitsemaansa ammattitaitoista työvoimaa. Prosessi toimii yrityksen näkökulmasta avaimet käteen- periaatteella. Me hoidamme kaiken, mukaan lukien työntekijöiden lennot, asumisen, työluvat ja muut Suomeen kotiutumiseen liittyvät toiminnot.

Lähtökohtaisesti työntekijät tulevat Suomeen useiksi vuosiksi ja tämä on yrityksille ratkaisu, esimerkiksi työntekijöiden suuren vaihtuvuuden ongelmaan. Lisäksi positiivinen elämänasenne, joka on tyypillistä filippiiniläisille, heijastuu heidän työskentelyynsä ja vaikuttaa positiivisesti koko työympäristöön. He tuovat mukanaan energisyyttä ja innostusta, joka tarttuu helposti myös muihin yrityksen työntekijöihin.

 

”Palaute on ollut erittäin positiivista, niin ammattitaidon, kuin erityisesti työmoraalin suhteen. -Mikael Edelmann.”

 

Meidän kauttamme työskentelevien Filippiiniläisten työntekijöiden määrä nousi syksyllä 2023 jo yli sataan ja tilauksia asiakkailta on jo seuraavaan sataan asti. Uskomme, että Filippiiniläinen ammattitaitoinen työvoima tulee tulevaisuudessa kasvattamaan rooliaan entisestään yrityksissä.

 

Mikäli aihe kiinnostaa, ota yhteyttä!

Mikael Edelmann henkilökuva

 

Mikael Edelmann

Area Director

mikael.edelmann@innolink.fi

+358 50 511 2674