26.04.2018 Kirjoittaja Innolink

Rekrytointikoulutus on nouseva trendi

Henkilöstöpalveluidemme ratkaisuihin kuuluvalla rekrytointikoulutuspalvelulla alan perusosaamisen ja kovan motivaation omaavat työnhakijat koulutetaan täsmällisesti asiakkaan tarpeita vastaaviin tehtäviin. Osaamisen rekrytoinnin lisäksi kehitämme ja luomme osaamista. Koulutuksen suunnittelussa ja työnopastuksessa on vahvasti mukana yrityksen työnjohdon lisäksi nykyiset työntekijät, jolloin työhön oppimisesta saadaan paras tulos irti.

Koulutus järjestetään yhteistyössä paikallisten koulutuksenjärjestäjien kanssa ja se sisältää sekä teoriaopintoja että työssäoppimista. Koulutus pyritään pitämään riittävän ytimekkäänä. Tyypillisesti koulutus kestää noin kolme kuukautta, joka voi sisältää esimerkiksi 20 päivää teoriaopintoja. Muilta osin koulutus toteutetaan työnomaisessa ympäristössä työharjoitteluna. Tavoitteena koulutuksen jälkeen on työllistää kaikki koulutetut pitkäaikaiseen vakaaseen työsuhteeseen.

Yleensä rekrytointikoulutuksia toteutetaan työvoimapula-aloille ja -alueille sekä tietyille erityisosaamisaloille, joihin vaaditaan erikoisosaamista peruskoulutuksen ja aiemman työkokemuksen lisäksi. Usein rekrytointiin tähtääviä koulutuksia kysytään myös nopeissa isoissa rekrytointitarpeissa, kun yritys tarvitsee suuremman ryhmän uusia työntekijöitä tiettyyn tehtävänkuvaan.

Rekrytointikoulutuksiin on mahdollista saada julkista rahoitusta. Me Innolinkissä hoidamme koulutuksen järjestelyt, paperinpyörityksen, oppilaitosyhteistyön, sekä rekrytointi-/hakuprosessin kokonaisuudessaan. Walpellalle toteuttamaamme rekrytointikolutuksen caseen pääset tarkemmin tutustumään täältä.

”Meillä on kokemusta eri alojen koulutuksista ja niiden toteutusmuodoista sekä hyvät yhteydet oppilaitoksiin ja kouluttajatahoihin. Rekrytointikoulutusten kysyntä on viime aikoina lisääntynyt huomattavasti ollen rekrytoinnin kuumimpia trendejä. Osaamisen rekrytoinnista ollaan siirtymässä osaamisen luomiseen/kehittämiseen”, Henkilöstöpalveluiden liiketoimintajohtaja Lari Nurmi summaa alan kehityssuuntia.

 

Larin yhteystiedot löydät täältä.