Sami Kotiranta

Tutkimuskonsultti

sami.kotiranta@innolink.fi

+358 44 230 9188

Sami toimii tutkimuskonsulttina julkisen sektorin tiimissä, jossa hän keskittyy erityisesti vaikuttavuuteen ja ennakointiin. Samilla on monipuolinen kokemus tutkimus-, selvitys- ja arviointihankkeista noin kymmenen vuoden ajalta. Hän liikkuu työssään ketterästi tieteen raja-aitoihin kompuroimatta ja hän on perehtynyt muun muassa dataperustaisen päätöksenteon, kansalaistottelemattomuuden, osallistavan päätöksenteon ja kehitystaloustutkimuksen teemoihin.  

Akateemisen tutkimustyön ohella Sami on toiminut konsulttina ja työskennellyt kansainvälisissä tutkimuslaitoksissa. Hän työstää hallinnan kehittämiseen keskittyvää väitöskirjaansa Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa. Koulutukseltaan hän on yhteiskuntatieteiden maisteri Lapin yliopistosta, pääaineenaan politiikkatieteet. 

Sami asuu puolivuotisesti Rovaniemellä ja liputtaa ylpeästi Lapin ja arktisten alueiden ekologisesti ja sosiaalisesti kestävän kehityksen puolesta. Vapaa-ajalla pyöräretkeily ja jooga antavat vastapainoa henkiselle työlle.