Innolink

Kirjoittaja

Tiedon määrä on lisääntynyt viime vuosien aikana räjähdysmäisesti. Tiedosta ja sen hyödyntämisestä – tiedolla johtamisesta – on tullut entistä tärkeämpää, koska organisaatioissa johdetaan yhä useammin koneiden sijaan osaamista ja päätöksentekoa. Juuri osaamisesta on tullut keskeinen tekijä, joka oikein hyödynnettynä mahdollistaa jatkuvan uudistumisen ja edelläkävijyyden.

Organisaatioiden kilpailutekijät kytkeytyvät yhä useammin luovuuteen ja innostukseen, kun taas perinteiset vahvuudet, kuten kuuliaisuus ja ahkeruus, voivat kääntyä jopa kilpailuhaitoiksi. Yhteistoiminnalla ja älykkäästi tietoa sekä jaettua ymmärrystä hyödyntämällä voidaan vaikuttaa organisaatioiden ja henkilöstön menestykseen.

Tiedon ja osaamisen optimaalinen hyödyntäminen on mahdollista vain, jos organisaatiossa vallitsee tiedolla johtamisen innostava kulttuuri. Tässä kulttuurin kehittämisessä korostuu henkilöstön johtamisen ja HR-toimintojen merkitys organisaation menestyksen mahdollistajana.

Onko teidän jengi täynnä innostuneita onnistujia vai synnyttääkö kulttuurinne alavireisiä tunnelmantappajia?

Tule mukaan nauttimaan herkullinen aamiainen sekä jakamaan kokemuksia ja ajatuksia siitä, miten tiedon pohjalta syntyvä jaettu ymmärrys korostaa innostuksen ja yhteistyön tärkeyttä organisaation menestystekijänä.

Tervetuloa aamiaistilaisuuteemme Kulttuuriravintola Kiveen 
(Keskustori 2, 33100 Tampere)

  • keskiviikkona 18.4. klo 8.00–10.00.

Asiantuntijoina Innolinkin liiketoimintajohtaja Jani Listenmaa ja HR Business Partner Jaana Piikkilä. Tervetuloa!

Mukaan tilaisuuteen mahtuu ensimmäiset 40 ilmoittautunutta.

Ilmoittautumaan pääset tästä linkistä.


Viimeisimmät artikkelit:

Tilaa Innolinkin uutiskirje ja ryhdy tiedolla johtajaksi.

 

Miten voimme helpottaa arkeasi? Jätä viesti, niin otamme sinuun yhteyttä.

 

Ota yhteyttä