15.01.2019 Kirjoittaja Anne Kalliomäki & Jonna Hyvärinen

Motivaatiorakenteet, toimintatyylit ja innostumistekijät yksilöllisen johtamisen työvälineinä

Kaikkia ei voida johtaa samalla tyylillä. Se ei enää toimi – jos on koskaan toiminutkaan. X- ja y-sukupolvet, virtuaalitiimit sekä monikulttuurisuus ovat muuttaneet niin työelämää yleisesti kuin esimiestyötä. Johtaminen muuttuu koko ajan enemmän kokonaisvaltaisesta johtamisesta yksilöllisen sekä diversiteettijohtamisen suuntaan. Yksilöitä ohjaavat työelämässä erilaiset motivaatiotekijät, toimintatyylit, tavoitteet sekä innostumisen veto- ja työntövoimatekijät. Henkilöiden osaamisen kehittämisen, työstä innostumisen ja työssä jaksamisen tulisi olla jokaisen yrityksen mielenkiinnon kohteita – jopa arvoja – sillä osaamisen varmistaminen ja sitoutuminen pidemmällä aikavälillä ovat kaikkien etu.

Työhyvinvointi koostuu monista eri osasista ja se miten se muotoutuu, on kunkin henkilökohtainen kokemus. Tärkeää on muistaa, että työyhteisön jokainen jäsen on yksilö ja mikä toimii yhdelle, ei välttämättä toimi toiselle. Esimerkiksi positiiviseen työnimuun voi yhtälailla vaikuttaa työn haasteellisuus ja vaihtelevuus kuin rutiinit ja vakiintuneet menettelytavat. Joku tarvitsee tiiviin tiimin ympärilleen saadakseen parhaan tehon itsestään irti ja toinen kaipaa mahdollisuuden itsenäiseen työskentelyyn ja päätöksentekoon. Mitä paremmin tunnistamme yksilöiden tarpeet ja osaamme niihin reagoida, sitä sitoutuneempi, tehokkaampi ja tuottavampi työyhteisömme on. Työterveyslaitoksen arvion mukaan yksi työhyvinvointiin sijoitettu euro tuottaa jopa kuusi euroa takaisin.

Me Innolinkillä olemme saaneet yhteistyössä asiakkaidemme kanssa hyviä kokemuksia Thomas-toimintatyylianalyysien käytöstä johtamisen, kehittämisen, sitouttamisen ja rekrytoinnin tukena. Yhdessä koulutettujen asiantuntijoidemme kokemuksen ja ammattitaidon, sekä henkilökohtaisten toimintatyylianalyysien tulosten pohjalta voidaan organisaatiossa selkeyttää esimerkiksi kunkin analysoitavan henkilökohtaisia motivaattoreita, työn painopisteitä, stressitekijöitä sekä eri toimintatyylien hyötyjä organisaation kannalta, kun henkilöt toimivat tehokkaimmillaan. Esimiehet saavat myös johtamisen työkaluja muun muassa tavoitteiden asettamiseen, viestinnän perille saamiseen, perehdyttämiseen ja ryhmädynamiikan kehittämiseen. Johtoryhmätasolla voidaan parantaa vaikkapa tiimin yhteistyötä, kommunikaatiota ja päätöksentekoa, jotka yhteensä johtavat tehokkaampaan ja tuloksekkaampaan johtoryhmätoimintaan. Saatujen tulosten tarkoitus on johtaa kohti kokonaisvaltaista työhyvinvointia ja tuloksekkuutta.

Kaipaako Sinunkin organisaatiosi tämänkaltaista tukea henkilöstön kehittämisessä tai rekrytoinnissa? Kysy lisää sertifioiduilta Thomas-toimintatyylianalyysien asiantuntijoiltamme!

 

Anne Kalliomäki, Recruitment Manager, Innolink Henkilöstöpalvelut
Puh: +358 50 462 4404

Jonna Hyvärinen, HR Coordinator, Innolink Henkilöstöpalvelut
Puh: +358 45 257 4422

Jarno Dahl, Toimitusjohtaja / Pohjanmaa, Innolink Henkilöstöpalvelut
Puh: +358 40 182 9228