Innolink

Kirjoittaja

 

Kirjoituksen otsikko on tarkoituksella hieman harhaanjohtava, sillä suljetun kulmahuoneen sijaan Innolinkin toimitusjohtaja Pekka Vuorela työskentelee rennon joustavasti samassa avotilassa kuin kaikki muutkin Innolinkin Helsingin konttorin työntekijät. Piilee otsikossa kuitenkin myös pieni totuudensiemen siinä mielessä, että tähän asti Innolinkista on yrityksenä voinut saada turhan kasvottoman ja vaikeasti lähestyttävän mielikuvan. Aivan syyttä. Todellisuudessa vuoden 2016 alusta Innolinkia luotsannut Vuorela on erittäin käytännönläheinen, ihmislähtöinen ja sparraava johtaja.

On aika valottaa Vuorelan persoonaa ja johtamisideologiaa. ”Kaiken voi rakentaa uudelleen. Elämässä ei voi sattua mitään sellaista, etteikö siitä pääsisi yli. Vastaan ei ole tullut haastetta, jossa ratkaisukeskeisyyteni ei olisi vienyt asioita eteenpäin”, Vuorela tiivistää.

Vuorelan poikkeuksellisen määrätietoisuuden ja eteenpäin katsovan asenteen takaa paljastuu kaksi tukipilaria. Ensimmäinen näistä on jääkiekon parissa kulunut urheilutausta, josta Vuorelaan tarttui rohkeutta, riskinottokykyä ja menestymisen tahtoa. Toisena tukijalkana toimivat aikuiskasvatustieteen ja hallintotieteen opinnot. Yliopistolle Vuorela päätyi, kun lupaavalta näyttänyt urheilu-ura päättyi yllättäen loukkaantumiseen. Sisällä kytevä näyttämisen halu löysi uuden kohteen oppimisesta ja jatkuvasta halusta kehittyä ja mennä eteenpäin. Näitä oppeja yrittäjähenkinen Vuorela on pystynyt onnistuneesti soveltamaan liike-elämässä.

Tammikuussa Vuorelalle tuli täyteen 10 vuotta Innolinkissa. Aiemmin tutkimus- ja liiketoimintajohtajana toiminut Vuorela on todistanut Innolinkissa niin kasvun kuin haasteidenkin vuosia. ”Olemme ajan mittaan kehittyneet uraauurtavasta push-myynnin yrityksestä yli 1500 asiakasta palvelevaksi tiedolla johtamisen konsulttitaloksi. Alkuvuosi on sujunut erittäin positiivisissa tunnelmissa ja vahvistanut uskoa Innolinkin kasvusta ja tulevaisuudesta entistä iskukykyisempänä. Asiakkaiden päässä markkinan piristyminen näkyy halussa tehdä isompia päätöksiä ja keskittyä strategiatason kokonaisuuksiin. Selkeästi yrityksiltä löytyy nyt kärsivällisyyttä katsoa pidemmälle”, Vuorela summaa Innolinkin kehityskaarta ja markkinan nykytilaa.

Tukijaloista puheen ollen Vuorelan kolmanneksi vahvuudeksi voisi nostaa itsensä likoon laittamisen: muutama viikko sitten sattunut urheiluhaaveri ei ole hidastanut Vuorelan menoa. Tahti on ollut kahta kauheampi, vaikka jalka onkin ollut paketissa. ”Se on vain elämää. Ei ole merkitystä, kuinka monta kertaa kaadut, vaan kuinka monta kertaa nouset ylös”, Vuorela filosofoi.

Esimerkillä johtaminen? Se ei ainakaan tule olemaan Innolinkin Akilleen kantapää.

 

Kysy lisää

PEKKA VUORELA


Email: pekka.vuorela@innolink.fi
Puh: +358 50 571 8804


Viimeisimmät blogit: