Asiakaspäällikköä motivoi monipuolisuus ja halu ottaa vastuuta

– Katja Helkalan kasvutarina

 

Asiakaspäällikkömme Katja Helkala haluaa vaikuttaa ja nähdä oman panoksensa. Tärkeintä on kuitenkin nauttia matkasta hyvän jengin kanssa.

 

Kiertävän tivolin ja ravintola-alan kautta unelmatyöhön tutkimustaloon

Olen ehtinyt työurallani monenlaiseen toimintaan. Ennen tutkimusalalle hyppäämistä, Kantarin kautta Innolinkille, kerrytin monipuolista kokemusta muun muassa tivolin mukana kiertämällä, Hilarius-hiiren roolissa esiintymällä ja esihenkilötehtävissä pikaruokaravintolassa. Ravintola-alan arvelen eniten kasvattaneen luonnetta, ja tivolissa maisemat vaihtuivat mukavan usein.

Minä olen ihminen, joka nauttii vaihtelusta ja haluaa mielellään ottaa vastuuta. Innolinkiltä löytyi juuri oma persoonaani sopiva työ ja yhteisö kuusi vuotta sitten. Työn vaihtelevuus palkitsee edelleen ja vastuuta olen päässyt ottamaan koko ajan lisää sitä mukaa, kun oma näkemys ja osaaminen ovat kasvaneet, arvioi Katja.

Tutkimusprojektien monipuolisuus tuo positiivista muutosta työn arkeen

Innostun muutoksesta ja uuden oppimisesta ja minulle on tärkeää, että Innolinkin asiakkaat ja projektit edustavat laajasti erilaisia toimialoja ja eri kokoisia organisaatioita niin yksityisellä kuin julkisella sektorilla. Innolinkillä projekteissa työskentely, oppiminen ja kehittyminen on hyvällä tavalla loputon tie, Katja summaa.

Uraansa aloittelevia neuvoisin valitsemaan tietyn organisaation sijaan itselleen sellaisen esihenkilön, joka saa itsestä parhaat puolet ja kyvyt esille. Juuri tässä suhteessa koen itse olleeni onnekas Innolinkillä. Innolinkissä minulle on annettu mahdollisuus edetä ja oppia, välillä laitettu oman mukavuusalueen rajoille, mutta kehittymisestä on myös palkittu.

Tavoitteellisuus ja yhteisöllisyys motivoivat sisäisesti

Vaihtuvien projektien ja tehtävien lisäksi minut saavat Innolinkillä viihtymään etenkin ihmiset, eli huikeat asiakkaat ja työkaverit. Hyvällä jengillä töissä on hauskaa, ja työkavereista on tullut ystäviä myös siviilissä.

Hauskuus tarkoittaa sitä, että töissä on aina aikaa nauraa yhdessä, vaikka olisi kuinka kiire.  Toisaalta ikinä ei ole myöskään niin kiire, etteivät työkaverit ehtisi auttaa ja sparrata. Kun kaikki pelaavat yhdessä samaan koriin, on mahdollista nauttia rennosti matkasta vaikka tavoitteet ovat korkealla.

Tunnistan motivoituvani tavoitteista ja niiden saavuttamisesta. Omien tavoitteiden pitää olla selkeät ja haastavat, mutta kuitenkin saavutettavat. Vähintään yhtä palkitsevaa on se, että pystyy auttamaan asiakkaita pääsemään kohti heidän tavoitteitaan tai tunne siitä, että olen osaltani auttanut asiakasta kehittymään ja esimerkiksi parantamaan asiakaskokemustaan.

Luottamus, vapaus ja vastuu mahdollistavat työn ja muun elämän tasapainon

Innolinkin työkulttuuri on mielestäni pitkälti vapauden ja vastuun balanssia. Vaikka tekeminen on tavoitteellista, ihmisiin luotetaan ja meillä on vapaus valita, missä ja milloin työtä tehdään. Molemminpuolinen joustavuus on mahdollistanut minulle työn ja muun elämän tasapainon, joka sopii juuri minulle – tässä elämäntilanteessani.

Hyvä työyhteisö tutkimusalalla toimii mielestäni samoin, kuin pikaruokaravintolassa parhaimmillaan: toimintatavat on rakennettu niin toimiviksi, että jokainen ihminen on oikealla paikallaan ja tekemisessä hyvä flow.

“Se on makeeta, miten koko paletti toimii ja näkee oman panoksensa siinä.”

 

Katja Helkala
Asiakaspäällikkö

#innolink
#innolink-jengi
#yhdessärohkeastiketterästi
#tiedollajohtaminen
#ura

lue myös helenan tarina