Matti Paavonen

Kirjoittaja

Olen ekonomistina tottunut siihen, että työssä on vahva pedagoginen puoli. Monimutkaiset asiat pitää pystyä selittämään suomeksi niin, että tuloksista on käytännön hyötyä. Jouduin kuitenkin todelliseen tulikasteeseen, kun kuusivuotias poikani kysyi minulta mitä teen työkseni. 

Olen päässyt vastaamaan tuohon kysymykseen usein myös aikuisille ystävilleni, myös sellaisille, jotka ovat ensin yrittäneet etsiä vastausta verkkosivuiltamme. Yksinkertaisen ja ymmärrettävän kuvauksen kirjoittaminen on niin vaikeaa, että usein yrityksestä ja palveluista tyydytään kertomaan alan jargonilla ja laveasti. Valitettavasti olen syyllistynyt tähän itsekin. 

Pojalleni onnistuin alkušokin jälkeen antamaan esimerkkejä käyttäen ainakin keskinkertaisen vastauksen. Lopulta selvisi, että hän oli lähinnä kiinnostunut siitä mitä viikkoja takaperin mainitsemani ennustaminen tarkoittaa. 

Teille, jotka olette jo saaneet nauttia koulujärjestelmän matematiikanopetuksesta ja tunnette sellaisia käsitteitä, kuten keskiarvo, vaikutussuhde ja johdonmukaisuus, kirjoitin hieman yksityiskohtaisemman kuvauksen siitä mitä datalla voidaan tehdä. 

Blogisarjan seuraava osa: ”Kerättyä tietoa kannattaa hyödyntää ja yhdistellä”.

Matti Paavonen
Liiketoimintajohtaja, Analytiikka
Innolink


Tämä blogikirjoitus on osa sarjaa, jo
lla pyrin kuvaamaan miten kovaa ja pehmeää dataa voidaan hyödyntää syvällisemmin kaikkien organisaatioiden toiminnan tukena
.

Blogisarjan osat:
0. Prologi: Isä, mitä sä teet työksesi – eli mitä on analytiikka
1. Kerättyä tietoa kannattaa hyödyntää ja yhdistellä

2. Analytiikalla selvitetään miksi ja mitä seuraavaksi
3. Analytiikkaratkaisut on valittava tarpeen mukaan
4. Syvenevä yhteistyö kehittää

 

Tutustu Innolinkin tiedolla johtamisen palveluihin
Tutustu Innolinkin analytiikkaratkaisujen mahdollisuuksiin
#innolink #analytiikka #tiedollajohtaminen


Viimeisimmät blogit: