Innolink

Kirjoittaja

Tämän juttusarjan pääosassa ovat Innolinkin työntekijät kaikista eri rooleista.
Tällä kertaa esittelyvuorossa on juuri Innolinkissä aloittanut  liiketoimintajohtaja Juho Antila.

 

Olet juuri aloittanut Innolinkillä liiketoimintajohtajan roolissa. Mitkä olivat ensivaikutelmasi ?

Aloitin Innolinkillä lokakuun puolivälissä liiketoimintajohtajana, vastuualueena analytiikka, konsultointi ja tietovarastot. Olen päässyt Innolinkillä viimeisen kolmen viikon aikana tutustumaan syvemmin meidän palveluihimme ja siihen, miten voimme ratkaista yhdessä asiakkaidemme kanssa heidän liiketoimintansa  ja johtamisen haasteita tiedolla johtamisen ratkaisujen avulla ja näillä keinoilla helpottaa konkreettisesti johtamisen arkea. Uudessa työssäni minua kiehtoo erityisesti se, miten monesta eri näkökulmasta pystymme palvelemaan yli 1000 asiakastamme ja miten voimme tukea asiakkaitamme heidän strategisten tavoitteidensa saavuttamisessa.

Mikä on taustasi?

Koulutustaustaltani olen kauppatieteiden maisteri Vaasan yliopistosta. Pääaineenani olen lukenut taloustiedettä ja sivuaineitani ovat olleet rahoitus ja tilastotieteet. Ennen Innolinkille tuloani työskentelin lähes kuusi vuotta Työeläkeyhtiö Ilmarisessa. Ilmarisessa tein yhteistyötä suurten ja keskisuurten asiakkaiden työkykyriskien hallinnan parissa. Yhdistimme työkykyjohtamisen kovaa dataa sekä henkilöstön kokemuspohjaista tietoa siten, että ymmärtäisimme asiakasyritysten henkilöstön työkykyriskejä paremmin. Tämä auttoi meitä tukemaan asiakkaitamme henkilöstön työurien pidentämisessä, terveiden työpäivien lisäämisessä ja sitä kautta myös tuottavuuden parantamisessa. Viimeisen vuoden pääsin edustamaan henkilöstöä Ilmarisen johtoryhmässä. Johtoryhmätyöskentely antoi minulle eväitä siihen, miten suurta yritystä johdetaan ja miten määrätietoisesti strategiaan määrättyjä suuria linjauksia jalkautetaan eteenpäin operatiivisella tasolla.

Tunsit osittain Innolinkin toimintatapoja ja palveluja entuudestaan. Mistä olet vaikuttunut?

Siirtymä Innolinkille on ollut vauhdikas. On ollut hieno nähdä miten ketterästi organisaatiomme toimii ja miten mahtavia asioita pääsemme tekemään asiakkaidemme kanssa. Työpäivämme on täynnä energiaa ja ideoimme jatkuvasti uusia eteenpäin vietäviä palveluja tiimini huippuammattilaisten kanssa.
On ollut mm. mielenkiintoista nähdä, miten tarkasti analytiikan keinoja hyödyntämällä pystymme ennustamaan asiakaspoistumaa: mihin asiakkuuksiin tulee panostaa enemmän, jotta asiakastyytyväisyys ja -pysyvyys paranisi sekä esimerkiksi miten hinta- ja tuoteoptimointia voidaan markkinatutkimuksen keinoin tehdä. Puhumattakaan siitä miten johtamisessa tarvittava data saadaan hyötykäyttöön parhaalla mahdollisella tavalla. Kaikki tämä ja paljon muuta asiakkaidemme liiketoiminnan buustaamiseksi.

On ollut myös hienoa päästä osaksi Innolink-jengiä – lämmintä ja energistä toimintakulttuuria. Innostavan työn lisäksi olen todellakin saanut ympärilleni myös mukavat ja rennot kollegat.

 

Ollaan yhteydessä!

Juho Antila
liiketoimintajohtaja
vastuualueena tiedolla johtamisen konsultointi, analytiikka ja tietovarastoratkaisut
juho.antila@innolink.fi
+358 40 504 2922


Viimeisimmät blogit: