Innolink

Kirjoittaja

Innolink-jengi valmiina laskeutumaan kalliolta Varalan Urheiluopiston maisemissa.

 

Innolinkin ydinbusiness on tiedolla johtamisessa. Omalla esimerkillään yritys haluaa osoittaa, että tiedolla johtamista ja mittaamista on mahdollista hyödyntää myös osana henkilöstön johtamista ja työhyvinvoinnista huolehtimista.

Viime viikon perjantaina Innolink kokoontui Varalan Urheiluopistoon konsernipäiville, joissa henkilöstön hyvinvointi ja jaksaminen olivat vahvasti läsnä. Päivä alkoi kehonkoostumusmittauksella, jota seurasi joko Cooperin-testi tai Energiatesti oman valinnan mukaan. Testien jälkeen oli vielä vuorossa lajikokeiluja crosstrainingistä frisbeegolfiin ja kalliolta laskeutumisesta melontaan.

Innolinkissa työhyvinvointi ei nouse agendalle kuitenkaan vain kerran tai pari vuodessa, vaan henkilöstön virettä on mitattu viikoittain jo puolentoista vuoden ajan. Joka perjantai koko henkilöstö saa sähköpostiinsa lyhyen Vire-kyselyn, jossa selvitetään työntekijöiden syömisen monipuolisuutta ja terveellisyyttä, aktiivisuutta ja liikunnan harrastamista, saatua palautetta (sisäisesti tai asiakkaalta) sekä koettua energiatasoa ja työtehokkuutta kuluvan viikon aikana.

Innolinkin toimitusjohtaja Pekka Vuorelan mukaan Vire-mittaus on osoittautunut erittäin arvokkaaksi työkaluksi henkilöstön johtamisessa ja hyvinvoinnin vaalimisessa. ”Olemme yhdistäneet liikuntamäärien ja liikuntalajien datan seurannan henkilöstön subjektiivisen kokemukseen jaksamisesta ja viretilasta viikkotasolla. Mielenkiintoisen analyysista on tehnyt se, että olemme seuranneet kerätyn tiedon ja yritysten ja tiimien kaupallisen menestyksen välistä suhdetta. Kaikkein eniten liikkuvat, parhaiten voivat ja korkeamman vireen omaavat tiimit tuottavat myös parhaimman kaupallisen tuloksen.”

Liikunta, vire ja jaksaminen ovat menestyvän ja kasvavan yrityksen voimavaroja. Viikkotason sykkeen ymmärtäminen ja se, kokeeko henkilöstö yrityksen menevän oikeaan suuntaan, helpottaa merkittävästi johtamista. Seuraan joka viikko tuloksia konsernin, yritysten ja tiimien tasolla. Data haastaa voimakkaasti arjessa johtamista. Viikkotasolla on mietittävä, miten viestin, mitkä asiat nostan esiin, kuinka edesautan hyvän vireen säilymistä ja kannustan kovempiin suorituksiin. Tiedon päälle ei voi jäädä makaamaan, vaan on otettava vastuu tuloksista ja vaikutettava niihin omalla johtamisella. Paluu entiseen ei ole mahdollinen, enkä osaa kuvitella, kuinka johtaminen onnistuisi pelkästään vuositason henkilöstön hyvinvoinnin mittaamisella.”

Perjantaisen innostavan päivän jälkeen koossa on taas entistä tiiviimmin yhteen hitsautunut henkilöstö, jonka on helppo suunnata energiansa kohti yhteisiä tavoitteita. Lisää Innolink-jengin otoksia vauhdikkaasta päivästä pääset katsomaan Innolinkin Instagramista.


Viimeisimmät blogit: