16.03.2021 Kirjoittaja Innolink Staff

HR-alan koronavuoden suunnanmuutokset ja tulevaisuuden visiot

Henkilöstöpalvelualan muutosten vuosi – oppeja, kurssinmuutoksia ja tulevaisuudennäkymiä

Vuosi 2020 mullisti työelämän pysyvästi. Koronapandemia on jättänyt jälkensä myös henkilöstöpalvelualaan, joka elää nyt vahvaa muutosvaihetta. Elpymisen merkkejä on kuitenkin jo ilmassa, kertovat alan toimijat.

HR Viesti haastatteli helmikuussa 2021 Innolink Staff Oy:n toimitusjohtaja Jarkko Varviota ja liiketoimintajohtaja Lari Nurmea, Henkilöstöpalveluyritysten liiton puheenjohtajaa ja ManpowerGroupin Suomen toimitusjohtaja Matti Kariolaa sekä Baronan toimitusjohtajaa Minna Vanhala-Harmasta henkilöstöpalvelualan koronavuodesta 2020 ja alan tulevaisuudesta.

Artikkeli kerää yhteen huomioita henkilöstöpalvelualan sisältä koronavuoden 2020 vaiheista ja arvioita siitä mitä tulevaisuus mahdollisesti tuo tullessaan. Yritysten vahvuutena poikkeusolosuhteissa nähtiin yleensäkin kyky tehdä tarvittaessa nopeita muutosliikkeitä ja esimerkiksi työvoiman liikkuvuuden rajoittaminen ja nopeasti muuttuva työvoimatarve nähtiin haastavina. Asiantuntijoita alan näköalapaikoilla puhuttivat erityisesti nämä ilmiöt:

Pikaiset suunnanmuutokset yritysten toiminnassa

Rekrytointien volyymiheilahtelut eri toimialoilla

Koronan aiheuttamat positiiviset muutokset

Uudet työskentelytavat ja teknologiat

Kohtaanto-ongelman ydin

Digitalisaation kiihtyminen

Työn murros ja työn tekemisen uudet muodot

Ja miltä tulevaisuuden henkilöstöpalveluala tulee mahdollisesti näyttämään?

”Kuka tietää, ehkä haastattelemme ja testaamme työnhakijoita hologrammein heijastetuissa virtuaaliympäristöissä joskus tulevaisuudessa”, Lari Nurmi visioi artikkelissa. Hän toteaa myös, että digitalisoitujen rekrytointimenetelmien ja innovatiivisten työllistymismallien keskellä on lopulta aina ihminen.


Lue kokonaan HR Viestissä 2021 julkaistu artikkeli

(HR Viesti on julkaissut Vanessa Törnblomin kirjoittaman alkuperäisen artikkelin maaliskuussa 2021).

#innolink30 #innolinkstaff #henkilöstöpalvelut #rekrytointi #kohtaanto #työnmurros