Poikkeuksellinen kasvupolku työharjoittelijasta talousjohtajaksi

– Katriina Virtasen kasvutarina

 

Konsernin talousjohtaja Katriina Virtanen on harpponut poikkeuksellisen kasvupolun Innolinkin palveluksessa. Ei arvannut viittä vaille valmis tradenomiopiskelija työharjoittelupaikkaa etsiessään, millainen kasvupolku edessä häämötti. Eikä sitä, että tulee pysymään tiiviisti yhden organisaation palveluksessa yhtäjaksoisesti vuodesta 2003.

 

Työyhteisö tunnisti potentiaalisia kykyjäni

Näin ilmoituksen, jossa haettiin erikoisen nimiseen yritykseen html-taitoista harjoittelijaa. Kuvaus osui opiskelualaani, joten hain rohkeasti Innolinkkiin, joka oli silloin vain 8 hengen organisaatio. Tammikuusta 2003 alkaen tein in-house puhelinhaastatteluita, postitin kirjekyselyitä ja tallensin tutkimusvastauksia.

Harjoittelujakson jälkeen tittelini muuttui Web Designeriksi. Titteli oli hieno, mutta tehtävät osapuilleen samat. Kuukausi kuukaudelta tehtäväni kuitenkin monipuolistuivat.

Ajauduin joustavasti mielenkiintoisesta tehtävästä toiseen

Jotenkin se kävi luonnostaan. Sain lisää vastuuta ja aloin tekemään tutkimuskoordinaattorin töitä, tarjouksia, tutkimuslomakkeita ja asiakasviestintää. Välillä avustin raportointia tekemällä tietokanta-alustuksia ja analyysejä. Lisäksi päivitin yrityksen nettisivuja ja markkinointimateriaaleja.

Vuoden 2005 paikkeilla työtehtäväni kirkastuivat ja minut nimitettiin yrityksen ensimmäiseksi tuotantopäälliköksi. In-house puhelinhaastatteluista luovuttiin ja solmittiin alihankintasuhteita. Työni oli hoitaa projektit tiedonkeruuseen alihankkijoille ja pitää huolta niiden aikatauluista. Työtehtäviini tuli pikkuhiljaa myös talous- ja HR-tehtäviä, sain koko ajan enemmän vastuuta. Konsultoin tuotanto- ja HR-asioista sisäisesti eri tiimejä ja laadin erilaisia ohjeistuksia.

Olen saanut kasvaa yhtä matkaa Innolinkin kanssa

Äitiyslomalta palattuani vuonna 2013, Innolink kasvoi yritysostojen myötä nykyiseen kokoonsa noin 60–70-päisen henkilöstön konserniksi, joka tarvitsi täysiaikaisen talousihmisen. Ja niin siinä kävi, että minusta leivottiin konsernin talouspäällikkö – suoritin 2017 myös talouspäällikön tutkinnon, vaikka paljon opin jo itse työtä tekemällä ja eihän taloustehtävät minulle vieraita olleet, olinhan tehnyt niitä jo useamman vuoden ajan muun työn ohessa. Tarkat taloustehtävät tuntuivat luonnollisilta ja sillä tiellä olen edelleen. Vieläkin teen paljon muutakin, kuten tapahtumien järjestämistä ja operatiivisia HR-tehtäviä.
Olen saanut vaikuttaa tehtäviini ja minuun on luotettu antamalla vastuuta ja vapautta hoitaa työtäni itsenäisesti. Toimin konsernin ja yhden tytäryhtiön johtoryhmissä sekä hallituksessa sihteerin roolissa. Vuonna 2023 tittelini muuttui talousjohtajaksi.

Nautin kehittymisestä, ja olen ollut myös onnekas

Joskus on käynyt mielessä, että pitäisikö katsella jotain muuta. Mutta aina silloin on tapahtunut jokin muutos hyvään suuntaan, joka on kääntänyt ajatukseni. Onnekkailla sattumilla taitaa olla myös osansa kasvussani.
Motivoidun kehittymisestä, monipuolisista työtehtävistä ja työkavereista. Täällä on niin hyvä olla. Meillä on tiivis ja lämmin työyhteisö, jossa on ilo työskennellä. Ihmisten työminä ja aito persoonallisuus ovat hyvin lähellä toisiaan. Hauskoja sattumuksia on mukava ja hienoja tyyppejä haikeakin muistella jälkeenpäin.

Koen olevani onnekas. Olen saanut kulkea Innolinkin kanssa yhteistä kasvumatkaa pienestä paikallisesta yrityksestä konserniksi, jolla on useita toimipaikkoja ja tunnettuutta Suomessa sekä kansainvälisesti.

Uusille Innolinkkiläisille vinkkaisin kärsivällisyyttä. Työyhteisön osaksi sulautuminen tai omissa työtehtävissä kehittyminen ei tapahdu ihan sekunneissa.

 

Katriina Virtanen
Talousjohtaja
Innolink

#innolink
#innolink-jengi
#yhdessärohkeastiketterästi
#tiedollajohtaminen
#ura

 

lue myös katjan tarina lue myös helenan tarina lue myös antin tarina