Korkeakouluharjoittelusta tutkimuskonsultiksi

– Antti Savijoen kasvutarina

 

Vastikään Innolinkin tutkimuskonsultin rooliin siirtynyt Antti Savijoki tuli taloon alunperin AMK-harjoittelun kautta. Vuosien aikana tehtävät ovat vaihtuneet ja vastuut tasaisesti lisääntyneet, mutta alusta asti yhteisiä nimittäjiä ovat olleet asiakasprojektien hallinta ja myynti. Näistä Antti nauttii ja saa onnistumisen kokemuksia yhä edelleen.

 

Korkeakouluharjoittelusta tutkimuskonsultiksi

Harjoittelijana ja urani alkupuolella työni oli myyntiä tukevaa, esimerkiksi asiakkaiden kontaktointia ja tarjousten laatimista. Kokemuksen ja itseluottamuksen karttuessa myös tehtävänkuvani on laajentunut kokonaisvastuuseen yhä isommista projekteista, jo usean vuoden ajan.

Alan parasta palvelua

Arvostan Innolinkillä työn itsenäisyyttä ja sitä, että ihmisiin luotetaan. Ajattelen niin, että luottamus myös palautuu takaisin työnantajalle työntekijän sitoutumisena ja hyvin tehtynä työnä. Omat vastuuni ovatkin koko ajan kasvaneet lineaarisesti, ensin projektien sisällä ja sittemmin organisaatiossa myös laajemmin.

Eniten nautin työstäni silloin, kun yhdessä tiimin kanssa löydetään parhaat ratkaisut asiakkaan ongelmiin: Kun pystytään tuottamaan asiakkaalle sellaista tietoa, jota hän ei muuten saisi, niin se palkitsee. Se on se juttu tässä työssä.

Innolinkin tutkimuspalvelutoiminnan ydin ei mielestäni ole niinkään itse tutkimukset – vaikka pitkän linjan tutkimustalo työnantajana onkin. Työn varsinainen pihvi ja erottautumistekijä on henkilökohtainen palvelu. Tutkimuksia pystyy tekemään moni, mutta se millä tavalla me palvelemme asiakasta – siinä me ollaan parhaita.

Ammattitaito ja huumori kulkevat työpaikalla käsi kädessä

Loistavan asiakaspalvelun mahdollistaa hyvä porukka, jonka kanssa on mielekästä ja mukava tehdä töitä. Kollegat ovat todellisia alansa huippuosaajia, mutta myös rentous ja huumori kukkivat töissä sopivassa määrin. Hyvä meininki ruokkii myös omaa työntekoani positiivisesti. On myös tärkeää jakaa jalkapallon ilosanomaa tässä jääkiekkopainotteisessa työyhteisössä.

Uudessa tutkimuskonsultin tehtävässäni koen pääseväni hyödyntämään vieläkin aikaisempaa enemmän omaa ydinosaamistani ja pitkää kokemustani Innolinkillä: Pääsen keskittymään syvällisemmin Innolinkin isompiin avainasiakkuuksiin ja kehittämään niitä asiakkaan tarpeet ja toiveet edellä.

Näen myös vielä täysin hyödyntämättömiä mahdollisuuksia liiketoiminnan kehittämiseksi – niihin syventyminen tuntuu innostavalta. Vaikka takana on jo yli kymmenen vuotta Innolinkillä, paikalleen ei ole tarvinnut jäädä makaamaan. Urakehitys palkitsee ja se tuntuu hyvältä, kun pystyy antamaan työssä itsestään vieläkin enemmän.

 

Antti Savijoki
Tutkimuskonsultti
Innolink

#innolink
#innolink-jengi
#yhdessärohkeastiketterästi
#tiedollajohtaminen
#ura

 

lue myös katjan tarina lue myös helenan tarina