2021 oli Innolinkin juhlavuosi

Innolink on kulkenut pitkän, jo 30 vuotta kestäneen matkan, joka alkoi vuonna 1991. Alkuaikojen yrityssuunnitteluohjelmistojen ja mobiilin tiedonsiirron järjestelmien kehittäjä on ajan hermolla muovautunut tiedolla johtamisen suunnannäyttäjäksi – konsulttiyhtiöksi, joka on kasvanut kattavien henkilöstöpalvelujen ja uraauurtavien tiedolla johtamisen tutkimus-, analytiikka- ja konsultointipalvelujen ketteräksi toteuttajaksi.

Emme vain puhu, vaan toimimme arvojemme mukaisesti – yhdessä, rohkeasti, ketterästi. Siksi olemme nostaneet esiin Innolinkin tapahtumia juhlavuoden aikana niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Avaamme sinulle askel askeleelta oven arkeemme seuraamaan, mitä kaikkea Innolink-konsernissa tapahtuu. Askeleet huipentuivat Innolinkin 30-vuotisjuhlaan 28.10.2021.

Tervetuloa seuraamaan arkeamme!

#innolink30

 

Tervetuloa seuraamaan Innolinkin historiaa vuodesta 1991. 30 vuoden pituinen aikajana peilaa Innolinkin käännekohtia ja myös sitä, mitä ympärillämme tapahtui samoihin aikoihin.

Tammikuu

Me Innolinkissä toimimme tiiviissä yhteistyössä asiakkaidemme kumppanina. Ketterät käänteet ja ratkaisut ovat myös henkilöstöpalveluja tarjoavan Innolink Staffin vahvuus. Lue tästä, kuinka Nordic Trout hyötyi sujuvasta yhteistyöstä kanssamme.

Innolink Staff löytää ratkaisuja henkilöstövolyymin optimointiin. Työvoimapula-aloilla ulkomaisen työvoiman rekrytointi on arkipäivää. Artikkelissa kerrotaan, miten lähtömaatestaus auttaa löytämään juuri oikeanlaisia, ammattitaitoisia osaajia.

Helmikuu

Helmikuussa valmistui laaja kartoitus siitä, kuinka koronakriisin siivittämän digiloikan jäljet näkyvät suomalaisten yritysten liiketoiminnassa. Tutkimus kertoo mm. kuinka olosuhteisiin sopeuduttiin ja millaiset keinot auttoivat yrityksiä selviytymään. Tuloksia valottavat julkistustilaisuudesta 19.2.2021 tehdyllä tallenteella Innolinkin toimitusjohtaja Pekka Vuorela ja Arrow ECS Finlandin edustajat.

Positiivinen asiakaskokemus näkyy energia-alalla. Innolinkin COO Tuukka Suoniemi luotsasi yhdessä tiiminsä ja Adato Energia Oy:n kanssa laajan asiakastyytyväisyystutkimuksen maaliin. Tuoreimmasta energia-alan vertailevasta asiakastutkimuksesta selviää energia-alan yhtiöiden sähkön myynnin, kaukolämmön, kokonaistoimituksen ja sähkönsiirron asiakastyytyväisyyden taso sekä merkittävimmät energiayhtiöiden maineeseen ja valintaan vaikuttavat tekijät.

Yhteistyökumppanin kommentti: ”Tämän projektin aikana kaikki on tapahtunut sovitussa aikataulussa. Olette tehneet kaiken mitä olette luvanneet ja enemmänkin. Olette täyden kympin talo!”

Maaliskuu

Dörte Nordbeck from Innolink Germany introduced herself as a Travel industry expert in knowledge-driven management at the World´s Leading Travel Trade Show ITB Berlin NOW 9th-12th March. Meetings were virtual due to corona.

Innolink has been involved in building success stories for knowledge-driven management in the Finnish tourism industry. We have carried out dozens of Finnish and international tourism surveys and thus participated in the strategic decision-making of tourism development and brand building projects. Learn more about our case studies: Case Finland – a land of thousands of lakes and well-being tourism opportunities. / Case suomeksi: Suomi – tuhansien järvien ja matkailumahdollisuuksien maa.

HR-alan koronavuoden suunnanmuutokset ja tulevaisuuden visiot. HR Viesti haastatteli helmikuussa 2021 alan asiantuntijoita korona-ajan ilmiöistä ja alan tulevaisuudennäkymistä kertovaan artikkeliin. Näkemyksiään kertomassa olivat myös Innolink Staffin toimitusjohtaja Jarkko Varvio ja liiketoimintajohtaja Lari Nurmi. Tutustu alaa puhuttaviin aiheisiin.

Innolink kehittää tiedolla johtamisen merkeissä työyhteisönsä yhteispeliä palkitun valmentajan Henrik Dettmannin kanssa teemalla johtamisen ja tiimityön merkitys matkalla menestykseen. Urheilun parissa johtaminen tai yritysmaailmassa johtaminen eivät Dettmannin mukaan ole niin kaukana toisistaan, kuin luullaan. Molemmissa on ihmisiä tekemässä työtä yhdessä. Yhteinen pelikäsitys, ihmiskäsitys ja tunteet ovat yhteisen toiminnan ja tuloksenteon ytimessä. #innolinkjengi #yhdessä #rohkeasti #ketterästi

Huhtikuu

Etätyöskentelyn aikana on tärkeää huolehtia ergonomiasta ja yhteydestä työyhteisöön. Innolink huolehtii työntekijöistään tarjoamalla etänä koko henkilökunnalle sarjan syvävenyttelytreenejä pilatesammattilaisen ohjauksessa. Vaikka mikit ovatkin kiinni yhteys työyhteisöön vahvistuu.

Innolink-jengi virkistyy myös tiimeittäin aika ajoin kokoontumalla yhdessä joko etäruudun ääreen tai livenä esimerkiksi keilaamalla, kävelemällä raikkaassa ulkoilmassa ja tutustumalla eri lajeihin, kuten padeliin.

TUUKS TÖIHIN? -tapahtuma ratkoo Innolink Staffille tuttuja työn ja tekijöiden kohtaanto-ongelmia. Satakuntalainen rekrytointitapahtuma on laaja alueen yritysten ja Satakunnan TE-toimiston yhteisponnistus – työ- ja koulutusmahdollisuuksien ajankohtainen foorumi, johon osallistuu myös tuore Innolink Staffin Porin yksikkö.

Mietityttääkö, miten voit vahvistaa yrityksesi markkina-asemaa ja vetovoimaisuutta? Jukka Aro, Pasi Lahtinen ja Tuomas Liukkala keskustelevat blogisarjassa bränditutkimuksesta. Ensimmäisessä osassa kartoitetaan mihin tarpeisiin bränditutkimus vastaa. Toisessa osassa avataan bränditutkimuksen mahdollisuuksia strategisen tiedolla johtamisen kehittämis- ja seurantatyökaluna.

Toukokuu

Onnistunut rekrytointi ja pitkäaikainen henkilöstöpalveluyhteistyö vaatii läsnäoloa ja kontaktointia. Siksi Innolink Staff on laajentanut toimintaansa tänä vuonna sekä Poriin että Kuopioon. Porissa toiminnasta Asiantuntijakeskus Bepopissa vastaa myyntipäällikkö Jarkko Mäkisalo ja Kuopion Novapoliksessa myyntipäällikkö Juho Keränen.

Kesäkuu

Innolinkin julkisen sektorin tiimi on vienyt liiketoimintajohtaja Mikko Ulanderin johdolla entistä vahvemmin tiedolla johtamisen ratkaisuja Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskuksen, Palkeet, asiakaskokemuksen kehittämiseen. Palkeiden casekuvauksessa kerrotaan tarkemmin ensimmäisen yhteistyövuoden sujumisesta ja kehittämisratkaisuista, joita ovat 1. Asiakastutkimuksen uudelleen suunnittelu ja toteuttaminen 2. Asiakaskokemuksen osatekijöiden merkitystä avaava analytiikka ja 3. Tutkimuslöydökset mahdollisimman konkreettisiksi kehittämistoimenpiteiksi saattavat valmennustyöpajat.

Suomi on onnistunut edistämään parhaiten kestävän kehityksen tavoitteita 150 maan joukosta YK:n kestävän kehityksen vertailussa. Julkisen sektorin tiimi pohtii Kestävän kehityksen -blogisarjassa, miten tiedolla johtamalla voidaan tukea hallittua kestävää kehitystä kunnissa.  Ensimmäisessä osassa pureudutaan suomalaisten kuntien kestävän kehityksen tavoitteisiin, onnistumisiin, haasteisiin ja tiedolla johtamisen ratkaisuihin.  Toisessa osassa keskustellaan sosiaalisesta kestävyydestä ja segregaatiosta sekä nostetaan esille muutamia ehdotuksia kestävän kehityksen tiedolla johtamiseen.

Elo-syyskuu

Asiakkaamme ovat sitä mieltä, että helpotamme johtamisen arkea. Elokuussa  asiakaskokemuksen avainmittarimme NPS oli täydet 100 ja koko alkuvuoden NPS on 84.

Innolinkin elo-syyskuun asiakkuuksien tiedolla johtamisen webinaarisarjassa huippuasiantuntijamme kertoivat, kuinka datahavainnot muutetaan liiketoiminnan kasvustrategian menestyksen kulmakiviksi. Tutustu webinaaritallenteisiin!

12.8. Osa 1. Miksi tarvitaan datastrategia? tietojohtamisen asiantuntija Anssi Vartiainen
19.8. Osa 2. Liiketoimintalähtöinen tiedolla johtaminen, tiedolla johtamisen konsultoinnin johtaja Juuse Montonen
26.8. Osa 3. Miten paljon asiakkuuksista voidaan oppia peruslaskutustiedoista? Jos haluat katsoa webinaaritallenteen, ota yhteyttä analytiikan liiketoimintajohtaja Matti Paavoseen.
2.9. Osa 4. Asiakkuuksien ja myynnin tiedolla johtaminen, toimitusjohtaja Pekka Vuorela
16.9. Osa 5. Asiakaskokemuksen mittaamisen trendit, tutkimusjohtaja Pasi Lahtinen

Innolink Germany was proudly presenting Innolink’s Service offering for local utilities at Germany’s leading event, VKU Stadtwerkekongress 7th and 8th September 2021, hosted by the national top association VKU. Arndt Polifke and Dörte Nordbeck absolutely enjoyed being present at this important live gathering both collecting a lot of insights about the challenges this industry is facing and were able to make plenty of valuable top level contacts with the participating companies and the hosting association VKU.

Innolinkin juhlavuoden golftapahtuma keräsi Vanajanlinnaan Linna Golfin viheriöille 16.9.2021 peräti 10 joukkuetta ennen kaikkea rennon yhdessäolon merkeissä svingaavaan ja mutkattomaan kisailuun. Hole-in-one Innolinkin nimikkoväylällä jäi edelleen saavuttamatta ja 10 ooo euron arvoinen lahjakortti lunastamatta. Tällä kertaa paras lyönti osui vain 95 sentin päähän. Tervetuloa ensi vuonna mukaan perinteiseen Innolink Golf -tapahtumaan.

Kasvava Innolink Helsinki on muuttanut suurempiin ja valoisampiin toimitiloihin Ruoholahdessa Itämerenkadulla. Uusi osoitteemme on Itämerenkatu 5 B, 8. krs. Avarat ja monimuotoiset neuvottelutilat suorastaan houkuttelevat uusien ideoiden äärelle, ja ikkunoista avautuvat supersankareiden siivittämänä upeat näkymät Helsingin kattojen ja puistojen ylle. Tulitpa vierailulle omalla autolla tai muulla kulkuvälineellä, löydät saapumisohjeemme yhteystietosivultamme.

Innolink Staffin järjestämät muutaman kuukauden mittaiset kaupan ja teknologiateollisuusalan täsmärekrytointikoulutukset pyörivät pari kertaa vuodessa. Seuraava kaupan alan RekryKoulutus pyörähtää käyntiin lokakuussa ja teknologiateollisuuden marraskuussa 2021.

Etsimme jälleen Suomen inspiroivinta Tiedolla johtajaa. Ilmianto henkilö- ja organisaatiokategoriassa päättyi 12.9.2021. Keräsimme runsaasti upeita ilmiantoja, joiden joukosta arvovaltainen valintaraati poimii vuoden Tiedolla Johtaja 2021 -voittajat. Tuoreita Tiedolla Johtajia juhlitaan Tiedolla johtaja Gaalassa 28.10.2021. Osuvimmat ilmiannot palkitaan ja parhaat ilmiantajat kutsutaan voittajien julkistamistilaisuuteen. Tiedolla Johtajan humoristisiin etsintätunnelmiin pääset vielä Innolinkin Youtubessa Tiedolla Johtaja 2021 -videoiden soittolistalta osa 1. Ilmianna meille sopiva ehdokas, osa 2. Ehdota, kuka voisi olla Tiedolla Johtaja 2021 ja Osa 3. Etsimme Tiedolla Johtajaa 2021.

28.10.2021 Innolinkin superjuhlapäivä
alkoi iltapäivällä Tiedolla Johtaja 2021 -gaalan merkeissä. Kutsuvierastilaisuuteen Valkoiseen Saliin Helsinkiin kerääntynyt salin täydeltä kutsuvieraita tiedolla johtamisen ydinsisältöjen äärelle. Kuulimme iltapäivän aikana erittäin mielenkiintoisia ja ajatuksia herättäviä puheenvuoroja. Iltapäivän lopuksi julkistimme ja juhlistimme Tiedolla Johtaja 2021 -tittelillä palkittuja. Katso tarkemmin vaikkapa videokoosteesta gaalan tunnelmia ja lue mitä gaalassa tapahtui.

Illalla keräännyimme Innolinkin henkilökunnan ja kutsuvieraiden kera Tapahtumatalo Bankin upeisiin puitteisiin viihtymään, syömään hyvin ja juhlistamaan Innolinkin 30 vuotta kestänyttä matkaa. Tapahtuman juontajana toimi säkenöivä Mikko Leppilampi, joka huolehtii bändeineen loppuillan musiikkiosuudesta. Illallisen lomassa saimme kuulla Innlinkin tapahtumarikkaista vaiheista, eikä nauruntyrskähdyksiltä myöskään säästytty. Yllätysartistivieraana bändin kanssa lauloi ihana Emilia Virlander. Kiitos kaikille osallistujille ikimuistoisesta illasta!

 

Tilaa Innolinkin uutiskirje ja ryhdy tiedolla johtajaksi.

Helpotamme johtamisen arkea. Tutustu Innolinkin palveluihin.

Palvelumme