Henkilöstöpalvelut

RekryKoulutus ratkaisuna työvoimapulaan

Case: Raskone

RekryKoulutus on osoittautunut erinomaiseksi väyläksi löytää uusia työntekijöitä työvoimapulasta kärsiville aloille. Innolink on toteuttanut yhteistyössä Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen ja ELY-keskuksen kanssa Raskonelle jo kaksi valtakunnallista Raskaan kaluston erityisosaajaksi -RekryKoulututusta ja kolmas on parhaillaan käynnissä. Eläköitymisen mukanaan tuomaa työvoimapulaa pyritään taklaamaan vuosittain järjestettävillä koulutuksilla, joiden avulla Raskone löytää vuodessa noin parikymmentä uutta ammattilaista riveihinsä. Innolink Staffin tiimi pitää huolta koulutuksen organisoinnista aina alkuvalmisteluista koulutuksen aikaisiin käytännönjärjestelyihin asti.

”Raskone on käyttänyt Innolinkiä RekryKoulutuksen hakuprosessin sekä yleisen kokonaisuuden hallinnassa ja koordinoinnissa sekä ELY-keskuksilta haettavan rahoituksen selvittämisessä ja hankinnassa. Innolink on hoitanut tehtävänsä erinomaisesti!”, toteaa Raskone Oy:n kehitysjohtaja Tapani Riihijärvi.

Raskonella on 20 toimipistettä ympäri Suomen ja uusia ammattilaisia kaivataan jatkuvasti. Koulutuksen sisältö räätälöidään aina yrityksen erityistarpeet huomioiden. Mukaan valitaan opiskelijoita hyvin erilaisista taustoista ja tärkeintä onkin toimeen tarttuva asenne ja aito halu työllistyä alalle. Tällä hetkellä koulutuksessa on mukana parikymmentä tulevaa raskaan kaluston ammattilaista, jotka harjoittelevat alalla vaadittavia tietoja ja taitoja TAKK:n järjestämillä teoriaopintojaksoilla sekä Raskonen korjaamoilla työpaikkaohjaajan avustamana.

Myös TAKK on ollut erittäin tyytyväinen Innolinkin kanssa tehtyyn koulutusyhteistyöhön: ”Innolinkin ollessa sopimuskumppanina olemme saaneet koulutuksiin huomattavasti keskimääräistä enemmän hakijakandidaatteja. Innolink on myös onnistunut haastattelu- ja opiskelijavalintaprosessissa todella hyvin. Koulutukseen valitut ovat olleet erittäin motivoituneita oppimaan alaa ja työllistymään. Yhteistyö TAKK:n ja Innolinkin edustajien kanssa on ollut koulutusprosessin ajan mutkatonta ja keskimääräistä vilkkaampaa. Ajatuksia on vaihdettu koko koulutuksen keston ajan. Innolink on  tehnyt työtä myös sellaisten opiskelijoiden työllistämiseksi, jotka eivät suoraan ole työllistyneet kohdeyritykseen”, kuvailee TAKK:n yrityspalvelujohtaja Olli-Pekka Tuomi koulutusyhteistyötä.

RekryKoulutuksen järjestäminen vaatii useamman organisaation saumatonta yhteystyötä ja meidän tärkein tehtävämme opiskelijoiden hakuprosessin lisäksi on huolehtia, että kaikki olennainen tieto kulkee osapuolelta toiselle ja on helposti saatavissa. Mikäli sinun yrityksesi kaipaa lisää osaavia käsipareja, voit kysyä lisää RekryKoulutus-mahdollisuudesta liiketoimintajohtajaltamme Lari Nurmelta.