TUOTETESTAUS

Pohjoisten vesien kala maistui Ranskassa

Hätälä Oy aloitti toimintansa vuonna 1938 merikaupunki Oulun kauppatorilla, jossa nykyisen toimitusjohtajan isoisä myi kalatuotteita. Vaatimattomasta torikaupasta on kasvanut moderni kalatalo, joka yhdistää perinteiset kalankäsittelytaidot viimeisimpään teknologiaan – laadusta ja turvallisuudesta tinkimättä – tavoitteena tehdä maailman herkullisimpia kalatuotteita.

Neljännen sukupolven perheyritys käsittelee vuosittain kalaa ja äyriäisiä n. 18 miljoonaa kiloa ja toimittaa kalatuotteita vähittäiskaupoille, ammattikeittiöille sekä tukkuliikkeille. Kalatehtaalla valmistuvat kalaherkut koko Suomen ruokapöytiin ja yhä enenevässä määrin myös vientiin, jonka osuus liikevaihdosta on noin 10%.

Kalojen alkuperä on jäljitettävissä niiden koko elinkaaren ajalta – mätimunasta aina fileeseen asti, myös luonnonkalojen reitti vedestä lautaselle voidaan jäljittää varsin tarkasti. Vuonna 2014 Hätälä saikin ensimmäisenä suomalaisena kala-alan yrityksenä kalaruuan turvallisuudesta kertovan, arvostetun kansainvälisen BRC-laatujärjestelmäsertifioinnin.

Hätälä halusi selvittää, mitä mieltä ranskalainen kuluttaja on valikoiduista kalatuotteista. Onko Ranskan markkinassa riittävästi kiinnostusta Hätälän laadukkaita kalatuotteita kohtaan – miltä tulokset näyttivät? Voiko Hätälä uida tuotteillaan ranskalaisten kuluttajien ruokapöytiin? Hätälä päätyi testaamaan valikoituja tuotteita paikalliselle kohderyhmälle. Tuotetestauksen suunnitteli ja tulokset analysoi Innolink. Käytännön toteutuksesta sekä tiedonkeruusta Pariisin ja Lyonin alueella vastasi yhteistyössä Innolinkin kanssa paikallinen markkinatutkimusyritys.

Prosessin aikana ranskalaisten erityinen suhde ruokaan tuli selkeästi esille – ranskalainen kuluttaja haluaa esimerkiksi tietää tarkoin, mitä lautasella on ja mistä ruoka on peräisin – ja jopa sen, miten kala on pyydystetty. Tuotetestauksessa kuluttajien arvioita kysyttiin mm. tuotteiden houkuttelevuudesta, pakkausten ulkonäöstä sekä mausta ja koostumuksesta. Testaus tuotti arvokasta tietoa kuluttajien kiinnostuksesta ja viitoittaa Hätälän vientipäätöksiä.

Lue lisää infograafista, kuinka tuotetestaus sujui ja mitkä tuotteet ihastuttivat eniten ranskalaisia.

Loading...

Loading...