Henkilöstöpalvelut

Analyysit esimiestyön ja rekrytoinnin tukena

Case: LähiTapiola Pirkanmaa

LähiTapiola Pirkanmaa etsi itselleen kumppania soveltuvuusarviointeihin syksyllä 2018, jolloin he päättivät testata Innolinkin tarjoamien Thomas-toimintatyylianalyysien toimivuutta omissa rekrytoinneissaan. Samalla yhteistyö Innolinkin kanssa syveni entisestään, sillä LähiTapiola vakuuttaa myös muun muassa Innolinkin henkilöstöä. LähiTapiola Pirkanmaa tarjoaa asiakkailleen vahinko-, henki- ja eläkevakuuttamisen sekä sijoittamisen ja säästämisen palveluita 15 kunnan alueella.

Analyysiyhteistyötä on tehty syksystä lähtien jo useammassa rekrytointiprosessissa. ”Analyysit ovat hyvin tukeneet meitä rekrytoinnissa ja esimiehet ovat saaneet hyviä vinkkejä siitä, miten ottaa uudet työntekijät huomioon,” kertoo henkilöstön kehittämispäällikkö Katja Silfverhuth kokemuksistaan. Thomas-toimintatyylianalyysien tarkoituksena on tuoda esiin henkilön työperäistä käyttäytymistä, ja sitä voidaan hyödyntää myös rekrytoinnin jälkeen muun muassa perehdytyksessä ja työn painopisteen suuntaamisessa henkilön vahvuuksien mukaan. Kukaan ei tule valituksi tai jää valitsematta ainoastaan analyysin perusteella, vaan tulokset yleensä vahvistavat jo olemassa olevaa käsitystä, joka henkilöstä on muodostunut taustan, kokemuksen ja haastatteluiden kautta. Se on helppo ja nopea tapa varmistaa henkilön sopivuus tehtävään.

Yhteistyötä jatketaan edelleen tulevissa rekrytoinneissa ja analyysien käyttöä laajennetaan jatkossa mahdollisesti myös muihin sisäisiin käyttötarkoituksiin. ”Yhteistyö on ollut helppoa ja mutkatonta, ja Innolinkin Annen ja Jonnan kanssa on ollut mukava tehdä yhteistyötä,” kommentoi Katja Silfverhuth yhteistoiminnan sujuvuutta. Innolinkiltä voitaisiin sanoa samaa LähiTapiolasta. ”Heillä on selkeästi hyvä tiimihenki ja kova tekemisen meininki höystettynä mainiolla huumorilla. On ilo avustaa heitä heidän kasvussaan ja suositella heitä työnantajana, sillä kaikki tapaamamme henkilöt ovat olleet todella ystävällisiä ja asiantuntevia, aikatauluista pidetään kiinni, kommunikointi on selkeää ja henkilöstöstä pidetään huolta”, summaa Anne Kalliomäki Innolinkiltä.

LähiTapiolaa arvostetaan työnantajana ja syystä. Henkilöstön kehittämispäällikkö Katja Silfverhuth sekä esimiehet Sonja Hussa ja Jukka Lahti näyttävät omalla toiminnallaan esimerkkiä, kuinka kaikkia työntekijöitä arvostetaan ja heistä pidetään huolta.

 

Mikäli Sinunkin organisaatiosi kaipaa tukea henkilöstön kehittämisessä tai rekrytoinnissa, voit olla yhteydessä Thomas-toimintatyylianalyysien asiantuntijoihimme!

Anne Kalliomäki, Recruitment Manager, Innolink Staff
+358 50 462 4404, anne.kalliomaki@innolink.fi

Päivi Leppäsaajo, HR Koordinaattori, Innolink Staff
+358 50 435 6528, paivi.leppasaajo@innolink.fi