Henkilöstöpalvelut

Innolinkin Konepajakoulu – konepajakoulumalli uudestaan yritysten käyttöön!

Case: Konepajakoulu

 

Innolinkin Konepajakoulu noudattaa perinteisiä Tampellan teollisuusoppilaitoksen konepajakoulumallin perinteitä. Kuten jo Tampellan teollisuusoppilaitoksen konepajakoulun perustamisen aikaan 1960-luvulla, myös Innolinkin Konepajakoulussa 2020-luvulla keskeisintä on tarjota koulutusta teknologiateollisuusalan yritysten tarpeita silmällä pitäen.

”Innolinkin konepajakoulu on teknologiateollisuusalan yrityksille kätevä väylä rekrytoida ja täsmäkouluttaa asenteeltaan ja motivaatioltaan sopivia osaajia nopeasti töihin”, toteaa Innolink Staffin liiketoimintajohtaja Lari Nurmi. Nurmi on ollut mukana koordinoimassa ensimmäistä Innolink Konepajakoulua, joka järjestettiin maalis-kesäkuussa 2021 ja jatkoa toimivalle mallille on luvassa myös loppusyksystä 2021. ”Mukanaolevat yritykset saavat työvoimaa tehokkaalla koulutuksella, joka räätälöidään täysin yritysten tarpeita vastaavaksi. Innolinkin Konepajakoulusta on muodostumassa jatkuva malli, jossa ryhmiä aloittaa useampi vuosittain. Tämä mahdollistaa myös sen, että uusien yritysten on helppo hypätä Konepajakoulumalliin mukaan heti, kun työntekijätarpeita ilmenee.”

Yrityksien kokemuksia Innolinkin Konepajakoulusta:

”Nyt kokemuksesta voin sanoa, että konepajakoulusta tulleet asentajat ovat huomattavasti valmiimpia työn aloittamiseen. Teoria on hallussa ja käytännön opetustakin on päästy jo antamaan ennen kuin työntekijä tulee yrityksen palvelukseen minkä seurauksena perehdytysaika on puoliintunut. Hienoa on ollut myös se, että koulutusohjelma on räätälöity yrityksen tarpeeseen. Tulemme jatkossakin käyttämään tätä yhtenä rekrytointikanavana mahdollisuuksien mukaan.”

Pasi Orrenmaa, valmistuspäällikkö, Riikonen Group Oy

 

”Konepajakoulu oli uusi kokemus meille ja jäi oikein hyvä kuva, etenkin tekijän asenne oli positiivista! Koulu antoi hyvät lähtökohdat uudelle työntekijälle ja lyhensi perehdytystä merkittävästi. Lisää merkittävästi mahdollisuuksia rekrytoida uusia henkilöitä entistä matalammalla kynnyksellä.”

Teemu Jamrozinski, työnjohtaja, Dynaset Oy

Innolink Konepajakoulu on tarkoitettu harrastusten tai koulutuksen kautta soveltuvaa osaamista kerryttäneelle henkilölle, jolla on työhön tarttuvaa asennetta ja kädentaitoja. Innolink Konepajakoulu vaatii sitoutumista koulutukseen ja aitoa halua työllistyä alalle pitkäaikaiseen työsuhteeseen. Innolink Konepajakoulussa koulutetaan työntekijöitä muun muassa mekaanisiin asennus- ja kokoonpanotöihin, hitsaukseen sekä erilaisiin operaattoritehtäviin koneenkäyttäjäksi. Koulutus kestää 3 kuukautta, josta 2 kuukautta työssäoppimista ja 1 kk teoriaopiskelua oppilaitoksessa.

 

Lue lisää: www.innolink.fi/innolinkin-konepajakoulu

Lisää tietoa Innolink Konepajakoulusta antaa liiketoimintajohtaja Lari Nurmi.