Henkilöstöpalvelut

Teknologiateollisuuden osaaja –rekrykoulutuksessa otettu konepajakoulumalli uudestaan yritysten käyttöön!

Case: Rekrykoulutus

 

Teknologiateollisuuden osaaja -rekrykoulutus noudattaa perinteisiä Tampellan teollisuusoppilaitoksen konepajakoulumallin perinteitä. Kuten jo Tampellan teollisuusoppilaitoksen konepajakoulun perustamisen aikaan 1960-luvulla, myös tässä rekrykoulutuksessa 2020-luvulla keskeisintä on tarjota koulutusta teknologiateollisuusalan yritysten tarpeita silmällä pitäen.

”Teknologiateollisuuden osaaja -rekrykoulutus on teknologiateollisuusalan yrityksille kätevä väylä rekrytoida ja täsmäkouluttaa asenteeltaan ja motivaatioltaan sopivia osaajia nopeasti töihin”, toteaa Innolink Staffin liiketoimintajohtaja Lari Nurmi. Nurmi on ollut mukana koordinoimassa ensimmäistä Teknologiateollisuuden osaaja -rekrykoulutusta, joka järjestettiin maalis-kesäkuussa 2021 ja jatkoa toimivalle mallille on luvassa myös loppusyksystä 2021. ”Mukanaolevat yritykset saavat työvoimaa tehokkaalla koulutuksella, joka räätälöidään täysin yritysten tarpeita vastaavaksi. Rekrykoulutuksesta on muodostumassa jatkuva malli, jossa ryhmiä aloittaa useampi vuosittain. Tämä mahdollistaa myös sen, että uusien yritysten on helppo hypätä koulutukseen mukaan heti, kun työntekijätarpeita ilmenee.”

Yrityksien kokemuksia Teknologiateollisuuden osaaja -rekrykoulutuksesta:

”Nyt kokemuksesta voin sanoa, että rekrykoulutuksesta tulleet asentajat ovat huomattavasti valmiimpia työn aloittamiseen. Teoria on hallussa ja käytännön opetustakin on päästy jo antamaan ennen kuin työntekijä tulee yrityksen palvelukseen minkä seurauksena perehdytysaika on puoliintunut. Hienoa on ollut myös se, että koulutusohjelma on räätälöity yrityksen tarpeeseen. Tulemme jatkossakin käyttämään tätä yhtenä rekrytointikanavana mahdollisuuksien mukaan.”

Pasi Orrenmaa, valmistuspäällikkö, Riikonen Group Oy

 

”Konepajakoulu oli uusi kokemus meille ja jäi oikein hyvä kuva, etenkin tekijän asenne oli positiivista! Koulu antoi hyvät lähtökohdat uudelle työntekijälle ja lyhensi perehdytystä merkittävästi. Lisää merkittävästi mahdollisuuksia rekrytoida uusia henkilöitä entistä matalammalla kynnyksellä.”

Teemu Jamrozinski, työnjohtaja, Dynaset Oy

Teknologiateollisuuden osaaja -rekrykoulutus on tarkoitettu harrastusten tai koulutuksen kautta soveltuvaa osaamista kerryttäneelle henkilölle, jolla on työhön tarttuvaa asennetta ja kädentaitoja. Rekrykoulutus vaatii sitoutumista koulutukseen ja aitoa halua työllistyä alalle pitkäaikaiseen työsuhteeseen. Koulutuksessa koulutetaan työntekijöitä muun muassa mekaanisiin asennus- ja kokoonpanotöihin, hitsaukseen sekä erilaisiin operaattoritehtäviin koneenkäyttäjäksi. Koulutus kestää 3 kuukautta, josta 2 kuukautta työssäoppimista ja 1 kk teoriaopiskelua oppilaitoksessa.

 

Hae mukaan seuraavaan Teknologiateollisuuden osaaja -rekrykoulutukseen.

Lisätietoja kaikista Innolinkin järjestämistä rekrykoulutuksista antaa liiketoimintajohtaja Lari Nurmi.