Elina Laamanen

Kirjoittaja

Innolinkissä iloitaan siitä, että seutukaupunkien vetovoimatutkimukseen on kaupunkien kotisivuilla osallistunut jo runsaat 8000 vastaajaa. Innolink toteuttaa 55:lle seutukaupungille pehmeän vetovoimatutkimuksen.

Pehmeillä vetovoimatekijöillä tarkoitetaan esimerkiksi kaupungin ilmapiiriä, kulttuuri- ja vapaa-ajan tarjontaa, kaupungin uudistuvuutta ja elämänlaatua.

Valmistuessaan tutkimus kertoo paitsi seutukaupunkien ulkoisista vetovoimatekijöistä myös kaupunkilaisten omista käsityksistä koskien kotikaupunkejaan. Imago tai maine on merkittävä elinvoiman kehittämisen osatekijä. Mielikuvat ohjaavat valintoja, joilla päätetään muun muassa asuinpaikka. Maine rakentuu paitsi kaupungin onnistumisten myös kaupunkilaisten omien kaupunkia koskevien käsitysten pohjalta.

Tosi hienoa, että kotikaupungin vetovoima-asiat kiinnostavat kaupunkilaisia. Tästä saadaan hyviä eväitä kaupunkien kehittämistyöhön”, toteaa asiakkuusjohtaja Elina Laamanen tutkimuksen keräämästä vastaajamäärästä.

Seutukaupungeissa asuu miljoona suomalaista. Ne edustavat mielenkiintoista poikkileikkausta kunnista. Maakuntakeskuksia ne eivät ole. Sen sijaan seutukaupungit, kuten Lieksa ja Laitila tai Salo ja Kemijärvi muodostavat seutunsa keskuksen. Seutukaupunkien luoman brändin mukaisesti niiden vahvuus on sujuva arki eli työn ja perheen sekä monipuolisen ja laadukkaan vapaa-ajan yhdistäminen. Tutkimuksen taustalla on Seutukaupunkiverkosto ja Seutu-ohjelma.

Seuraavien kaupunkien kotisivuilla kaupunkien asukkaat voivat osallistua vetovoimatutkimukseen:

Akaa Kannus Loviisa Salo
Alajärvi Kauhajoki Mänttä-Vilppula Sastamala
Alavus Kaskinen (ei seutukaupunki) Nivala Savonlinna
Forssa Kauhava Paimio Somero
Hamina Kemi Parainen Suonenjoki
Heinola Kemijärvi Parkano Tornio
Huittinen Keuruu Pieksämäki Uusikaupunki
Iisalmi Kokemäki Pietarsaari Valkeakoski
Ikaalinen Kristiinankaupunki Saarijärvi Varkaus
Imatra Kurikka Raahe Ylivieska
Jämsä Laitila Raasepori Ähtäri
Kalajoki Lieksa Rauma Äänekoski
Kankaanpää Lohja Riihimäki

Viimeisimmät blogit: