Pekka Vuorela

Kirjoittaja

Lähdimme kesäkuussa 2019 testaamaan Saksan markkinan potentiaalia ja valmistelimme kansainvälistymistä varten uutta englannin- ja saksankielistä sisältöä sivustollemme. Samaan aikaan Innolinkillä oli tarve tuottaa selkeämpää sisältöä laajenevista palveluistamme suomalaisille ja Suomessa toimiville kansainvälisille asiakkaillemme, sillä olimme huomanneet, että tiedolla johtamisen palveluiden pitäisi olla entistä helpommin ymmärrettäviä. Kaikkein herättelevimpiä testejä olivat asiakaskohtaamiset, joissa Innolinkin pitkäaikaiset asiakkaat eivät olleet omaksuneet uusia ratkaisujamme tai tienneet millaisia palveluita tuotamme. Näistä lähtökohdista päätimme tehdä yksinkertaisen videon tiedolla johtamisen palveluistamme ja suunnittelimme sen siten, että se toimii suomeksi, englanniksi ja saksaksi. Selkeä tavoite oli asetettu, mutta oliko se yksinkertaista?

Perustimme työryhmän eri liiketoimintojen henkilöistä sekä valitsimme Tussitaikurit videon luovaksi toteuttajaksi. Pidimme workshoppeja ja sparrasimme valtavasti ideoita. Huomasimme pian, että yli 5000 räätälöidyn tutkimuksen kokemuksella ei ole helppoa kuvata palveluita tiiviisti. Jokaisen  Innolinkkiläisen sisältä paljastui pieni luova käsikirjoittaja, joka halusi tuoda oman näkemyksensä tarinaan. Onneksi myös ammattilaiset pääsivät ääneen ja oli todella virkistävää jakaa ajatuksia heidän kanssaan ja huomata, että aika monen asian voi sanoa paljon yksinkertaisemmin. Itselleni tuli mieleen Juice Leskisen sanonta ja sen todellinen merkitys: ”Jos asioita ei voi sanoa yksinkertaisesti, niitä ei oikeasti voi sanoa”.

Projektin houkuttelevana haasteena oli pyrkiä yhdistämään visuaalinen piirrostekniikka, ääni ja tarinankerronta yhteen siten, että se aukeaa äidinkielenään suomea, saksaa ja englantia puhuville tiedolla johtamisesta kiinnostuneille kohderyhmille ja saa heidät pohtimaan omaa tiedolla johtamisen tilaansa. Valitsimme natiivipuhujat jokaiselle kieliversiolle ja piirroksen kuvituskieleksi englannin.

Lopputulos on nyt paketissa ja kaikkien arvioitavana suomeksi. Ja jos kiinnostuit enemmänkin, niin uusien englannin- ja saksankielisten sivustojen innolink.eu ja innolinkgroup.de kautta pääset tutustumaan myös eri kieliversioiden videoihin.

 

Pekka Vuorela
Toimitusjohtaja
Innolink

 

Tämä blogikirjoitus on osa sarjaa, jolla Innolinkin tiedolla johtamisen liiketoimintajohtajat kuvaavat palvelujamme lyhyesti ja ytimekkäästi myös havainnollistavien piirosvideoiden avulla.

Blogisarjan osat:
1. Dataa ja analytiikkaa – suomeksi
2. Tiedolla johtaminen helpottaa johtamisen arkea, ei päinvastoin!
3. Tutkimus tuottaa kokemuspohjaisen tiedon siitä, miltä asiat tuntuvat
4. Yksinkertaistamisen vaikeus palkitsee

 

Tutustu Innolinkin tiedolla johtamisen palveluihin
#innolink #tutkimus #konsultointi #analyytikka #tiedollajohtaminen


Viimeisimmät blogit: